Connect with us

#KEMALANGAN

[Terkini]ᴍᴀʏᴀᴛ Pelatih AMD Ditemui,ʟᴇᴍᴀꜱ Ketika Mandi Sungai

Published

on

[Terkini]ᴍᴀʏᴀᴛ Pelatih AMD Ditemui,ʟᴇᴍᴀꜱ Ketika Mandi Sungai

PETALING JAYA: M4yat pelatih Akademi Bola Sepak Negara Mokhtar Dahari (AMD), Muhammad Saiful Ezzudin Mustafa ditemui selepas lebih 20 jam dilap0rkan hil4ng di Sungai Limau, Baling, Kedah, sejak semalam.

Ketua Zon 3 Kedah Jabatan B0mba dan Peny3lamat Mal4ysia (JBPM), Rahimi Ali berkata, m4ngsa berusia 14 tahun itu ditemui dalam peny3dut pasir di sungai itu kira-kira 5.46 petang tadi.

Katanya, m4yat itu ditemui penjaga pam di kawasan Sungai Limau, kira-kira 9km dari lokasi mngsa dilap0rkan hilang.

“Kadar kelajuan air ketika operasi mencari mngsa adalah lebih 5 kmsj dan par4s kedal4man sungai adalah 2.9 kaki,” katanya dalam kenyataan yang dipetik Bernama.

Rahimi berkata, operasi mencari dan meny3lamat hari ini disertai pelbagai ag3nsi, termasuk p0lis, Angk4tan Pert4hanan Aw4m, b4dan bukan ker4jaan dan penduduk kampung bermula 8 pagi tadi.

“Kaedah pencarian mngsa dipecahkan kepada beberapa sektor, antaranya menggunakan t3knik pencarian di permukaan air dari tempat mngsa dilap0rkan hil4ng hingga Pekan Baling dan selaman oleh Pasukan Peny3lamat Di Air (PPDA) di kawasan dikhuatiri mngsa tersangkut.

“Proses pencarian turut menggunakan bot, kayak dan ski jet, pencarian di pesisir tebing sungai, menggunakan khidmat 4njing pengesan Unit K9 dan jentera berat untuk mengalihkan timbvnan buluh di dalam sungai.”

Katanya, may4t mngsa diserahkan kepada p0lis untuk tind4kan lanjut.

Semalam, Bernama melap0rkan seorang remaja dikhuatiri l3mas selepas dih4nyutkan arvs ketika mandi di Sungai Ketil berdekatan Kampung Padang Temu, Baling, kira-kira 1 tengah hari.

Pelatih akademi AMD yang bermain untuk pasukan bawah 14 tahun itu sedang bercuti semester dan pulang ke kampung halamannya dari 19 hingga 27 Mac ini.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:MicrosoftStart Via MSN

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!