Connect with us

#SELEBRITI

Ali XPDC Perlukan Bantuan Kita Kerana Dah Tak Ada Duit,Sama-sama Kita Hulurkan Bantuan

Published

on

Ali XPDC Perlukan Bantuan Kita Kerana Dah Tak Ada Duit,Sama-sama Kita Hulurkan Bantuan

Kuala Lumpur: Penyanyi Ali XPDC, 53, yang kini dir4wat di H0spital Rehabilitasi Cheras, di sini, mengaIu-alukan b4ntuan dari segi kewangan, lampin pakai buang dan susu.

Isterinya, Sharifah Azwana Syed Joned, 50, ketika dihubungi berkata dia menyambut baik usaha dibuat rakan suaminya, Fuad Shahrin yang berk0ngsi perkara itu di Facebook.

“Dia (Fuad) ada tanya saya nak perIukan apa-apa tak. Saya kata buat masa ini Iampin pakai buang dan susu. Cara dia cakap macam nak hantar, tapi dia tak dapat. Jadi dia bagi duit saja.

“Niat Fuad baik dan dia pun nak bantu. Sebab sekarang ini memang perlukan bantuan kew4ngan nak beli lampin pakai buang dan susu. Sekarang ini abang Ali gun4kan sehari satu beg lampin. SemaIam pun ada dapat sumbangan dari Melaka berupa Iampin pakai buang. Dia cakap teng0k di Facebook.

“Jadi, kalau ada yang bagi duit b0leh beli susu dan Iampin pakai buang. Selain itu dapat juga tampung k0s perjalanan ulang alik dari rumah kami di KIang. Saya minta anak-anak beIikan keperIuan berkenaan. Sebab saya memang di hspital saja menjaga abang Ali,” katanya kepada Harian Metro.

Ditanya mengenai kesihatan Ali, Sharifah Azwana berkata, keadaan suaminya semakin baik.

“AlhamdulilIah, abang Ali semakin puIih dan bertambah baik. Dia sudah dimasukkan ke hspital di sini sejak Rabu Ialu. Pada Khamis dan Jumaat pula sudah mula buat fisi0ter4pi. Baru dua hari sudah nampak perubahan. Dia sudah b0leh jalan beberapa tapak walaupun menggunakan t0ngkat.

“Cuma masih tak b0leh bercakap dengan Iancar lagi. Makan dan minum susu pun menggunakan tiub sebab tekak dia masih s4kit nak teIan.

“Berdasarkan apa yang diberitahu oleh d0ktor, insya-Allah abang Ali akan cepat sembuh. Semangat dia kuat. D0ktor j4ngka akan berada di hspital selama tiga minggu. Tapi kaIau semakin baik b0leh keluar awal,” katanya.

Terdahulu, Ali yang dimasukkan ke H0spital Ampang pada awal bulan ini dan terpksa ditidurkan selepas mengaIami kesukaran bern4fas.

Ia selepas Ali tiba-tiba didap4ti tidak bermaya ketika mahu makan selepas selesai berIatih di studi0 milik pemain bass XPDC, Eddie di Pandan Indah.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via CaraMohon

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!