Connect with us

#K.SEDIH

Istteri Kemurungan,ᴍᴀᴜᴛ Di persisiran sungai,Sebelum Tu Pernah Bergurau Kata ‘saya tak sempat puasa’

Published

on

Istteri Kemurungan,ᴍᴀᴜᴛ Di persisiran sungai,Sebelum Tu Pernah Bergurau Kata ‘saya tak sempat puasa’

Perk0ngsian berita se.dih gur4uan “tak semp4t puasa” jadi kenyataan, isteri kemvrungan m4.ut ditemui Iemas sepertimana yang dibuat perk0ngsian melalui laman berita BH Online. Salam takziah buat keluarga arwh dan did0akan sem0ga roh arwh dicucuri rahmat dan diampunkan segala d0sa-d0sa.

ALOR SETAR: Suri rumah yang dilap0r hiIang di Tandop Pak Din di Sungai Bukit Teriak, dekat I4nggar di sini pagi tadi, disahkan m4.ut selepas my4tnya ditemui petang tadi. My4t Rossidah Yusof, 57, ditemui terapvng di sungai terbabit jam 4.33 petang oleh pasukan penyeIamat, sebelum diserahkan kepada pihak p0lis untuk tind4kan lanjut.

Suami mngsa, Sulaiman Tasu, 58, mengakvi se.dih namun bersyukvr my4t isterinya ditemui terutama ketika umat Islam berkira-kira menunggu kehadiran Ramadan. M4yat suri rumah, Rossidah Yusof, dihantar ke Jabatan Forensik H0spital Sultanah Bahiyah (HSB) selepas ditemui di Tand0p Pak Din di Sungai Bukit Teriak, dekat L4nggar.

My4t suri rumah, Rossidah Yusof, dihantar ke Jabatan F0rensik H0spital Sultanah Bahiyah (HSB) selepas ditemui di Tandop Pak Din di Sungai Bukit Teriak, dekat L4nggar. – FOTO NSTP / ZULIATY ZULKIFFLI

“Sebelum ini, dia pernah beberapa kali bergvrau kata tak semp4t berpuasa penuh Ramadan tahun ini. Tak s4ngka pula apa dia kata itu petanda bahawa dia akan pergi buat selama-lamanya,” katanya ketika ditemui di l0kasi isterinya itu hiIang hari ini.

Sulaiman berkata, setiap kali Ramadan, arwh paling suka masak ayam b.ak4r kerana ia juadah kegemaran tiga anak kami terutama yang b0ngsu. “Tahun ini nampaknya kami tak dapatlah nak merasa lagi hidangan ayam b4.kar hasil tangan isteri,” katanya memaklumkan isterinya memang pandai memasak kerana berniaga di kedai makan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Ahmad Shukri Mat Akhir mengesahkan penemuan my4t mngsa yang kemudian dihantar ke Jabatan F0rensik H0spital Sultanah Bahiyah (HSB) untuk tind4kan lanjut. Pagi tadi, Rossidah yang dikatakan mengaIami kemvrungan sejak dua bulan lalu dikhu4tiri terjatvh ke sungai selepas mot0sikal dan kasut miliknya ditemui suaminya di kawasan tebing Sungai Bukit Teriak.

Suri rumah kemvrungan dikhu4tiri Iemas jatvh sungai

TERDAHULU, media melap0rkan se0rang suri rumah dikhvatiri Iemas selepas dipercayai terjatvh ke Tandop Pak Din di Sungai Bukit Teriak, dekat Telaga Mas di L4nggar, di sini, hari ini. KehiI4ngan Rossidah Yusof, 57, disedari suaminya, Sulaiman tasu, 58, selepas menemui kasut dan mot0sikal milik isterinya itu di kawasan tebing sungai terbabit.

Sulaiman berkata, dia mengesy4ki Rossidah hiIang selepas mendapati isterinya itu tiada di rumah mereka di Kampung Telaga Mas, tidak jauh dari I0kasi sebelum bergegas mencarinya di kawasan sungai. “Dia mengalami kemvrungan sejak dua bulan lalu. Sebelum ini pun banyak kali dah dia ajak mandi sungai sebab dia kata p4nas, nak mandi.

“Selepas menemui m0tosikal dan kasutnya di tepi sungai, saya terus maklumkan perkara itu kepada p0lis dan b0mba,” katanya ketika ditemui di l0kasi pencarian hari ini.

Sulaiman yang bekerja kampung mengesy4ki kemungkinan besar isterinya itu datang ke sungai terbabit pada awal pagi memandangkan terdapat kes4n air embun pada kerusi mot0sikal yang ditinggaIkan di situ. “Saya harap isteri saya ditemui seIamat, ”katanya mengesahkan lap0ran sudah dibuat di Balai Polis L4nggar jam 10 pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten K0misioner Ahmad Shukri Mat Akhir menges4hkan menerima lap0ran berhubung kejdian itu dan 0perasi mencari dan menyeIamat sedang dilakukan di l0kasi kejdian. Sementara itu, Ketua Pasukan PenyeIamat di Air (PPDA) Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Kedah, Penol0ng Kanan Penguasa Bomba Mohd Bustan Karudin berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejdian itu jam 10.12 pagi.

Angg0ta b0mba melakukan pencarian di l0kasi suri rumah dilap0rkan terjatuh di tandop Pak Din, Sungai Bukit Teriak di Telaga Mas, L4nggar. – FOTO NSTP/ ZULIATY ZULKIFFLI

“Sepasukan angg0ta dari Balai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Pokok Sena tiba di l0kasi dengan dibantu PPDA dari BBP Jitra dan Sungai Petani, selain empat angg0ta polis. 0perasi pencarian di permukaan air dilakukan dengan lima kali seIaman di kawasan mngsa dilap0rkan terjatvh. Keadaan arvs cukup kuat walaupun pintu air di tand0p berkenaan sudah ditutup, dengan kedalaman tandop antara tiga hingga empat meter,” katanya.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via BeritaHarian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!