Connect with us

#K.DUNIA

Sedih,Walau Berdepan Hukvman ᴛᴀʟɪ ɢᴀɴᴛᴜɴɢ,Anak2 Penyanyi Yasin ‘Tabah’ Tunggu Beliau Balik Rumah

Published

on

Sedih,Walau Berdepan Hukvman ᴛᴀʟɪ ɢᴀɴᴛᴜɴɢ,Anak2 Penyanyi Yasin ‘Tabah’ Tunggu Beliau Balik Rumah

BeIum reda lagi berita Zarina Anjoulie yang didend4 RM4,000 selepas meng4ku bersaIah memasukkan bahan terl4rang ke dalam tubuhnya semalam, sebentar tadi kita dikejvtkan pula dengan sesi perbicaraan Yasin Sulaiman di K0mpleks Mahkamah Majistret Petaling Jaya. Terdahulu, sia.satan polis mendapati ‘ladang mini’ g4nja yang ditanam di rumahnya adalah untuk kegunaan peribadi penyanyi nasyid berkenaan.

Yasin berdepan 2 pertvduhan…men4nam 17 pokok g4nja di rumah & menged4r bahan terI4rang

Sekitar jam 10 pagi tadi, komp0ser muzik berusia 47 tahun berkenaan tiba di mahkamah sambil diiringi beberapa angg0ta p0lis. Memetik lap0ran portal Harian Metro, Yasin berdepan 2 pertuduhan jen4yah iaitu menanam 17 pok0k g4nja di kediamannya dan juga menged4r g4nja dengan anggaran seberat 214 gram pada 24 Mac lalu.

B0leh ke taIi g4ntung jika s4bit kesaI4han edar g4nja

Bagi jen4yah pertama, Yasin b0leh menerima hukum4n penjara seumur hidup dan tidak kurang daripada 6 kali seb4tan jika terbukti bersaIah. Namun begitu, tiada peng4kuan direk0dkan bagi tuduhan kedua pula kerana ia berada di bawah bidang kuasa Mahkamah Tinggi. Namun sekiranya sabit kesal4han, dia b0leh dihukum penjara seumur hidup atau ke taIi g4ntung.

Yasin kelihatan tenang semasa pertvduhan dibaca…meng4ku tak bers4lah tanam p0kok g4nja

Walau bagaimanapun, Yasin atau nama sebenarnya Muhammad Yasin Sulaiman kelihatan tenang sewaktu pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Zhafran Rahim Hamzah. Dia maIah meng4ku tidak bersaIah atas kesaIahan menanam 17 pokok g4nja di sebuah k0ndo di Damansara pada tarikh berkenaan. Bagi kedua-dua pr0siding itu, pihak mahkamah juga tidak membenarkan ikat jamin terhadap Yasin dan menet4pkan 18 Mei sebagai tarikh sebutan semuIa.

Anak-anak pun men4ruh har4pan tinggu & tabah tunggu kepuIangan Yasin

Dalam pada itu, abangnya Zain Sulaiman pula dedahkan bahawa 2 anak Yasin iaitu Sameer, 12 dan Malaika, 7 juga men4ruh harapan yang tinggi terhadap bapa mereka. Selaku wakil keluarga, dia turut mend0akan agar urusan perbicaraan penyanyi ‘Mimpi Laila’ tersebut dipermudahkan.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via HarianMetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!