Connect with us

#K.SEDIH

Rudy Imran ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ ᴀᴋɪʙᴀᴛ ᴋᴀɴꜱᴇʀ ᴜꜱᴜꜱ,Al-fatihah

Published

on

Rudy Imran ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ᴅᴜɴɪᴀ ᴀᴋɪʙᴀᴛ ᴋᴀɴꜱᴇʀ ᴜꜱᴜꜱ,Al-fatihah

Industri seni dikejvtkan dengan pem3rgian penulis lirik terkenal tanah air, Iman Imran di kediaman keIuarganya, Semenyih, Selangor.

Memetik lap0ran mStar, Iman Imran atau nama sebenarnya Rudy Imran Shamsuddin menghembvskan n4fas terakhirnya pada usia 47 tahun akib4t peny4kit k4nser usus yang dihad4pinya sejak beberapa tahun lalu.

Difahamkan, arwh baru sahaja menerima raw4tan lanjutan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) sebelum dibenarkan pulang ke rumah pada Isnin lalu.

Untuk pengetahuan semua, sebelum arwh dikenali sebagai se0rang penulis lirik pr0lifik semenjak sedekad lalu, beliau juga merupakan wartawan hiburan ters0hor dalam industri media tanah air

Selain itu, arwh merupakan sahabat baik kepada penyanyi terkenal, Dayang Nurfaizal, selain bertanggungjawab dalam menghasilkan bait-bait lirik lagu Lelaki Teragung sehingga memenangi Lagu Terbaik pada Anugerah Juara Lagu 31 pada 2017.

Bukan itu sahaja, arwh Rudy tidak berputus asa meIanjutkan pengajian di peringkat sarjana di Universiti Sains Malaysia (USM) ketika masih bekerja bersama Harian Metro.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via Mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!