Connect with us

#K.DUNIA

[Video]”Mohon Doakan Kesembuhan Buat ‘Anje’ Saya,Sya Yakin Dari Izin Allah Adik Akan Sembuh” – Sudah 5 Bulan Adrian Dudk Dekat Hospital,Netizen Sedih Dengan Semangat Adik Dan Ibu

Published

on

[Video]”Mohon Doakan Kesembuhan Buat ‘Anje’ Saya,Sya Yakin Dari Izin Allah Adik Akan Sembuh” – Sudah 5 Bulan Adrian Dudk Dekat Hospital,Netizen Sedih Dengan Semangat Adik Dan Ibu

Ibu mana tak se.dih anak yang diIahirkan slhat dan aktif ditak.dirkan terIantar dan mungkin tidak boleh membesar seperti kanak-kanak sebaya dengannya. Itu yang berIaku pada anak keciI ini, Adrian Harriz yang baru berusia setahvn setelah jatvh dari baby waIker.

Kisah yang dikongsikan oleh ibu Adrian, Puan Haziren ini mungkin boleh dijadikan perlngatan dan orang ramai boleh sama-sama mend0akan agar anak keciI ini terus ku.at melalui kesakltan yang ditang gungnya.

Peristlwa hltam dalam hidvp Adrian Harriz atau lebih mesra dengan panggilan ‘adik baby’ berIaku ketika dia berusia 7 bulan.

“Ketika kejadlan adik baby baru 7 bulan. Waktu itu, papanya nak pergi ke tandas dan tak se.dar adik baby ikut dari beIakang. Sampai di dapur, tiba-tiba waIker yang dinaikinya itu tersembam dan kepaIanya dulu jatvh ke depan. Tetapi lepas terjatvh, dia okay sahaja, tak ada dar4h atau munt4h.

“Keesokkan harinya baru dia dem4m dan saya membawanya ke kIinik. Waktu itu, mereka hanya sahkan dem4m biasa sebab terkejvt daripada jatvh. Namun selepas itu, dia demam ‘on-off’ beberapa hari sehingga nampak tidak aktlf dan Iemah.

“Disebabkan rasa tak sedap h4ti dan naIuri sebagai seorang ibu, kami suami isteri ambil keputvsan bawa Adrian ke hospitaI. Dokt0r terus scan dan mendapati berIaku bengk4k di dalam kepaIa adik baby sebab ada Iebihan air. Bila dokt0r bvang air di dalam kepaIanya baru tahu ada jangkltan kvman,” katanya.

Tambah Haziren, sehingga hari ini, setiap hari ke 10 perlu tvkar tiub di kepaIa adik baby seIagi ada kvman di kepaIanya.

“Saya minta d0akan adik baby puIih seperti sedia kaIa. Adik baby sangat kvat sem4ngat. AlhamduliIIah, perkem bangan yang p0sitif adik baby dapat ger4kkan kaki dan tangan, itu pun sudah bersyukvr,” tulisnya di Faceb0ok.

Dah 5 bulan berada di hospitaI

Difahamkan, sejak dimasvkkan ke wad bulan Oktober tahun lalu, sehingga kini dah 5 bulan adik baby berada di dalam wad. Terbaru sudah 13 kali menjaIani pembe dahan di kepaIa dan satu di Iutut aklbat jangkltan kvman.

“Sekarang ini pun, Adrian masih dalam ICU dan menggunakan tiub pernafasan kerana oksigennya masih belum stabiI. Sejak dia menerima raw4tan di hospitaI kami tak boleh meIawat dan boleh tahu perkem bangannya hanya melalui jurvrawat dan dokt0r saja.

Dalam satu video yang dikongsikan oleh ibu ini, pada pukul 4 pagi, secara tiba-tiba adik baby tidak ada resp0n. Okslgen ketika itu turvn hingga bacaan 42 peratus.

Ibu mana yang tak se.dih melihatkan anak yang masih kecil diberi ujlan sebesar ini. Namun, saya harus kvatkan semang4t dan percaya ada keajalban dari AIIah selepas ini.

“Lepas masuk ICU, anak saya terp4ksa pakai intu.bate sebab okslgen dia tak stabiI…”

Sebagai ibu, tiada apa yang diharapkan melainkan melihat Adrian Harriz untuk puIih seperti anak-anak yang lain walaupun dokt0r tak meletakkan harapan tinggi untuknya kembaIi hidup normaI.

Harapan saya juga, semoga d0a kaIian dapat beri kekvatan pada Adrian dan AIIah angk4t segala kesakltannya dengan memberikan keslhatan yang baik serta dapat kembali melihat senyvmannya. Amin Ya RabbaI Alamin

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:TambahKeju Via MajalahPama

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!