Connect with us

#K.DUNIA

[Video]Walaupun Sukar Tapi Tetap Solat,Remaja Hidap ᴛᴏᴜʀᴇᴛᴛᴇ ꜱʏɴᴅʀᴏᴍᴇ Berusaha ‘kusyuk’ Dalam Solat

Published

on

[Video]Walaupun Sukar Tapi Tetap Solat,Remaja Hidap ᴛᴏᴜʀᴇᴛᴛᴇ ꜱʏɴᴅʀᴏᴍᴇ Berusaha ‘kusyuk’ Dalam Solat

Umum mengetahui, ᴛᴏᴜʀᴇᴛᴛᴇ ꜱʏɴᴅʀᴏᴍᴇ adalah masalah saraf menyebabkan pergerakan berulang atau percakapan yang tidak terkawal. Begitu juga kisah seorang lelaki ini, walaupun mengalami masalah sama namun dia tidak pernah berputus asa untuk meneruskan kehidupan.

Pemuda yang dikenali sebagai Fikri itu gemar berkongsi mengenai rutin hariannya di laman TikTok. Terbaharu, dia telah muat naik sebuah video bagaimana dirinya yang menghidap sindrom berkenaan menunaikan solat. Menerusi sorotan tersebut, kelihatan juga usaha murninya cuba untuk khusyuk walaupun menerima sedikit ‘gangguan’.

Dalam pada itu, lelaki tersebut turut seakan-akan meluahkan sesuatu mengenai kondisinya saat ini. Jelasnya, dia pernah sekali solat secara berjemaah di luar, tapi malangnya orang sekeliling sering memandang pelik atas kelakuannya. Walaupun sukar, namun tetap cekal menghadapinya. Pada penghujung video, insan istimewa itu akhirnya berjaya menyelesaikan ibadahnya sebelum melanjutkan kepada bacaan doa.

Menjengah pada ruangan komen, rata-rata netizen dilihat memuji usaha pemuda itu dalam melakukan kewajipan sebagai seorang Islam. Malah, mereka juga turut memberikan sokongan kepadanya agar tidak berputus asa dalam meneruskan kehidupan.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:KisahDunia Via TikT0kfik.03

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!