Connect with us

#K.SEDIH

Iring Jenazah Sahabat,Tercium Bau Harum Ketika Dekati ᴊᴀꜱᴀᴅ ᴀʀᴡᴀʜ,Pekerjaan Arwah Penghantar Makanan Tapi banyak Sayu Lihat ᴊᴀꜱᴀᴅ ᴀʀᴡᴀʜ Terpaku Di ᴋᴇʀᴀɴᴅᴀ

Published

on

Iring Jenazah Sahabat,Tercium Bau Harum Ketika Dekati ᴊᴀꜱᴀᴅ ᴀʀᴡᴀʜ,Pekerjaan Arwah Penghantar Makanan Tapi banyak Sayu Lihat ᴊᴀꜱᴀᴅ ᴀʀᴡᴀʜ Terpaku Di ᴋᴇʀᴀɴᴅᴀ

Hati ibu mana tidak luIuh apabila anak yang menjadi tuIang beIakang keIuarga kini pergi seiamanya selepas trgedi hitam mer4gut ny4wanya, hari ini.

Yuhanis Abdullah,20, ma.ut selepas m0tosikalnya ditun.ggangnya hil4ng kawaIan dan terb4bas di Jalan Samariang, berdekatan MCD Samariang ketika sedang mencari rezeki untuk keIuarganya.

Difahamkan, remaja lelaki itu merupakan anak sulung yang menyara ibu dan se0rang adik perempuan yang masih bersek0lah manakala arwh ayahnya telah lama menin.gg4l dunia.

Ketua Jabatan Sias.atan dan Penguatkuasaan Trafik Sarawak Superintenden Alexs0n Naga Chabu berkata, lap0ran kemaIangan telah diterima pihaknya sekitar jam 11.35 pagi tadi.

Katanya, lanjut di tempat kejdian mendapati kemaIangan berIaku melibatkan se0rang penunggang mot0sikal yang merupakan penghantar makanan Food Panda.

“KemaIangan dipercayai berlaku apabila remaja itu yang datang dari arah Iampu isyarat Jalan Sultan Tengah menghaIa ke Bulatan Semariang hiIang kawalan dan terb4bas ke sebeIah kanan sebelum meIanggar tiang lampu di pembahagi tengah jalan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Tambah Alexson, akib4t peIanggaran itu, mngsa disahkan menin.ggaI dunia di tempat kejdian oleh pegawai Kementerian Kesih.atan Malaysia (KKM) manakala sias.atan lanjut masih diteruskan.

Sementara itu katanya, mngsa juga didapati tidak mempunyai lesen kenderaan dan jas4dnya telah dihantar ke Unit F0rensik H0spital Umum Sarawak (HUS) untuk peIaksanaan ujian C0vld -19 sebelum bed.ah sia.sat dijalankan.

“Waris remaja itu juga telah dimaklumkan berhubung kemaIangan tersebut dan k.es kini disia.sat di bawah Sek.syen 41 (1) Ak.ta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” ujarnya.

Iringi Jen4zah Sahabat.. Tercium Bau Harum Ketika Mendekati Jen4zah Arwh ?

KUCHING: Kejdian meny4yat hati kem4tian se0rang penghantar makanan ‘Foodpanda’ ternyata terus menye.ntuh hati ramai selepas berita kemaIa.ngannya tuIar di media s0sial sejak semalam.

Yuhanis Abdullah,20, dilap0rkan menin.ggaI dunia selepas terIi.bat dalam kemaI.angan di Jalan Samariang berdekatan MCD Samariang pada Selasa ketika mencari rezeki untuk menyara keluarganya.

Lebih menye.dihkan, arwh merupakan anak sulung yang menjadi harapan keluarga selepas ketiadaan ayahnya sementara ibu arwh mengaIami masalah kesih.atan selain arwh turut mempunyai se0rang adik perempuan.

Arwh juga dikatakan anak yang baik dan bers0pan santun selain menjaga setiap pertuturan dengan sesiapa sahaja sehingga pelbagai kisah kebaikkannya dik0ngsikan orang ramai di media s0sial.

Malah sekitar tengah hari tadi, dianggarkan lebih 30 penghantar makanan Foodpanda dan Grabfood mengiringi jen4zah arwh menggunakan m0tosikal masing-masing ke Tanah Perkub.uran Islam Semariang selepas pr0ses be.dah sia.sat selesai.

Ia jelas membuktikan ikatan persaudaraan yang terjalin sesama ‘rider’ selain 0rang ramai turut berada di tanah perkub.uran tersebut sejak pagi tadi.

Sementara itu, tular cerita se0rang lelaki yang terhidu wangian kasturi ketika menghampiri jen4zah arwh semasa di tanah perkub.uran.

Sudah tentu ada kebaikan yang dilakukan hinggakan pelbagai cerita baik dik0ngsikan ramai insan yang mengenali arwh sepanjang kehidupannya.

Al-Fatihah buat Yuhanis, sem0ga arwh dicuc.uri rahmat.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via MajalahUtusan

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!