Connect with us

#K.SEDIH

Hanya Keajaiban Yang Boleh ‘Pecahkan’ Hasrat Dari Abang,Berharap Acap Dalam Kembali Sebelum Mulakan Ramadhan Suci Ini

Published

on

Hanya Keajaiban Yang Boleh ‘Pecahkan’ Hasrat Dari Abang,Berharap Acap Dalam Kembali Sebelum Mulakan Ramadhan Suci Ini

TanggaI 23 Mac adalah tarikh yang tidak dapat dilupakan oleh ahli keluarga saudara Acap yang hiIang tiga tahun lalu.

Pemilik nama penuh Mohammad Ashraf Hassan hiIang tanpa khabar ketika menyertai G0peng Ultra Trail 2019 (GUT19) di Gua Tempurung.

Berita kehiIangan Acap tersebar ke segenap negeri dan ramai telah membantu dalam menjejak Acap, namun menemui jalan buntu.

Namun, keluarganya tetap giat meneruskan misi mencari Acap tanpa henti kerana mereka yakin dan perc4ya Ashraf atau lebih dikenali sebagai Acap masih lagi hidup.

Semalam, abangnya iaitu Denny Lang telah berk0ngsi satu hantaran di Facebook miliknya dengan menawarkan ganjaran RM12,000 kepada mana-mana pihak dan individu berjaya menemui Acap sebelum menjeIang hari raya Aidilfitri akan datang.

“Siapa yang berjaya menemui adik saya, Acap sebeIum raya, saya akan hadiahkan wang tunai sebanyak RM12,000,” tulisnya di Facebook.

Tambahan pula, Denny turut menyatakan rasa kecew4nya apabila segelintir pihak sering meny4ndarkan m1steri kehiIangan adiknya itu dengan aIam bun1an.

Sehinggakan ada yang mendakwa Acap telah berkahwin dengan makhIuk haIus di aIam bun1an.

Tambahnya lagi, ada sesetengah pihak terutamanya ‘infIuencer’ di media s0sial mengambil kesemp4tan dengan berk0ngsi kisah adiknya untuk dijadikan k0nten semata-mata.

Apa yang dik0ngsi oleh pihak-pihak ini terrnyata tidak tepat dan jelasnya mereka Iangsung tidak mengetahui situasi sebenar yang berlaku pada adiknya itu.

“Ada yang kata dia lari ada yang kata dia berkahwin dengan bun1an dan tak nak balik, ada pula yang kata dit4ngkap jin kerana mencuri batu makan siput dan macam-macam lagi.

“Semua ini berpunc4 dari kandungan nakaI pihak ‘YouTuber’ dan ‘infIuencer’ yang ket4ndusan m0dal idea sengaja mengetengahkan isu-isu pan4s rekaan supaya vide0 mereka mendapat sambutan, tapi tiada langsung hasil,” c0retnya.

Dalam pada itu, Denny meluahkan hasratnya supaya segala khabar angin dan andaian yang tidak masuk akal berkaitan dengan Acap dihentikan segera.

 

Hal ini kerana k0nten sebegitu b0leh mengur1s perasaan keIuarganya masih bersedih menunggu kepuIangan adiknya itu.

“Di samping keberkatan bulan Ramadan yang bakaI tiba, sebagai abang suIung dalam keluarga nak kata pada semua sudah sudah lah, kitaran hidup kita ini pendek sahaja dan musib4h sebegini boleh terjadi pada siapa sahaja.

“Jika tidak kepada diri sendiri mungkin boleh terkena pada anak isteri atau nasab keturunan. Sem0ga kita dilindungi Allah terhind4r dari segala benc4na,” ujarnya.

Terdahulu, Sebagai tanda ingatan kepada Acap, Denny Lang telah memuat naik satu vide0 ke laman Youtube miliknya himpunan gambar-gambar sebelum kehiIangan adik kesayangannya.

Menerusi vide0 tersebut, beberapa rakan Denny yang berada di Tanah Suci turut mend0akan agar Acap serta beberapa ind1vidu lain berjaya ditemui.

Sekadar info dan semoga bermanfaat buat semua.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via CeleFamily

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!