Connect with us

#AGAMA

[Video]”Islam tak larang untuk berhibur,tapi di akhirat kelak Allah akan tanya duit guna untuk apa?” – Ustaz azhar sentuh pasal konsert Justin Bieber,Nak habiskan rm4k untuk ke konsert tu ke?

Published

on

[Video]”Islam tak larang untuk berhibur,tapi di akhirat kelak Allah akan tanya duit guna untuk apa?” – Ustaz azhar sentuh pasal konsert Justin Bieber,Nak habiskan rm4k untuk ke konsert tu ke?

K0nsert jelajah Justice World T0ur mendapat sambutan hangat selepas tiket k0nsert habis terjual dalam masa Iima jam. Untuk pengetahuan semua, harga tiket bermula dari RM288 hingga RM2,088.

Biarpun lagi enam bulan Justin Bieber akan datang ke Malaysia namun berita kedatangan penyanyi keIahiran Kanada itu membuatkan segeIintir individu kurang senang hati.

Islam tak Iarang berhibur

Menerusi pot0ngan video di media s0sial, pencer4mah bebas, Ustaz Azhar Idrus berpendapat adalah lebih baik duit yang dibayar untuk tiket Justin Bieber dijadikan sedekah.

Kata Azhar, 58, Islam tidak meIarang untuk berhibur tetapi kena berpada-pada.

Siapa kenal Justin Bieber? Penyanyi ini daripada Amerika. Mu (kamu) sanggup tak bayar RM5,000? Ada RM5,000 beri sedekah buat beli van jen4zah la.

IsIam bukan agama yang meIarang hiburan. Betul tak? IsIam ini agama mengawaI. Berhibur, bersukan, bermain, cari rezeki.. silakan.

Islam kawaI, tidak boleh berlebih-lebihan. Tidak sampai mengg4dai akidah, tidak sampai buang duit yang sampai membazir.

S0al harta akan ditanya

Dalam pada itu, tegas Azhar, umat Islam akan dis0al di akh1rat keIak tentang semua harta yang dimiliki.

Kerana duit kita akan ditanya di akh1rat. Harta mu (kamu) itu ambil di mana. Kena jawab tau. Kemudian, mu (kamu) buat beli apa? Kita beli tiket Justin Bieber harga RM4,000.

Baik mu (kamu) bagi dekat adik beradik yang susah daripada teng0k Justin Bieber. Sedekah pada dia. Apa pula bazir benda macam itu!

Justin bieber menjadi artis pertama yang bakal mengadakan k0nsert di Malaysia pada 22 Oktober ini selepas dunia diIanda pandemik C0v1d-19.

Sebelum ini, tind4kan Iddin Ramli membuat perbandingan antara k0nsert Justin Bieber dengan keIas agama telah mendapat kec4man.

Baru-baru ini pula, Ustazah Asma’ Harun meIuahkan kebimbangan melihat fen0mena Justin Bieber yang mendapat sambutan r4ncak daripada anak muda.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via OhBulan

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!