Connect with us

#K.SEDIH

ʜᴀɴᴄᴜʀ ʜᴀᴛɪ Seorang Ayah,Cari ᴀɴᴀᴋ Di ᴡᴀᴅ ᴋᴇᴄᴇᴍᴀꜱᴀɴ Tapi ᴀɴᴀᴋ Sudah ada di Bilik ᴍᴀʏᴀᴛ

Published

on

ʜᴀɴᴄᴜʀ ʜᴀᴛɪ Seorang Ayah,Cari ᴀɴᴀᴋ Di ᴡᴀᴅ ᴋᴇᴄᴇᴍᴀꜱᴀɴ Tapi ᴀɴᴀᴋ Sudah ada di Bilik ᴍᴀʏᴀᴛ

LuIuh hati se0rang bapa apabila anak yang dis4ngka hanya terbabit dalam kemaI4ngan biasa dan dir4wat ke unit kecem4san adalah antara empat yang m4.vt dalam nah4s di Kilometer 29 JaIan KuaIa Terengganu-Kota Bharu berhampiran Kampung Lingai, Kuala Nerus, Kuala Terengganu semalam.

CARI ANAK DI WAD KECEM4SAN, RUPANYA DI BILIK M4YAT

Jusoh Abd Rahman, 78, merupakan bapa kepada Mohammad Saufi , 34, yang m4.ut bersama tiga lagi rakannya selepas van dinaiki mereka terbabit dlam kemaI4ngan membabitkan empat kenderaan termasuk sebuah bas ekspres jam 6.22 petang.

Menurut Jusoh, dia yang berada di rumah dimaklumkan anak kelima daripada lapan beradik terbabit dalam kem4langan ketika berbuka puasa. Menjadi kebiasaan anaknya berbuka puasa bersamanya, isteri dan dua adiknya di rumah mereka di Kampung L0song Haji Mat Shafie, namun hingga jam 7 malam, arwh tidak sampai di rumah.

“Tunggu juga dia balik dan ingatkan dia ada kerja tetapi tiba-tiba dimaklumkan anak kem4Iangan sebelum anak b0ngsu hubungi anak kedua saya yang tinggal di Manir.

“Kami segera ke unit kecem4san namun pelik sebab nama anak tiada di situ sebelum tern4mpak trak p0Iis yang bawa m4yat dan dimaklumkan anak antara yang m4.ut dalam kemal4ngan itu,”katanya ditemui di Jabatan Perubatan Forensik H0spital Sultanah Nur Zahirah malam tadi.

TAK SED4P HATI NAMA TIADA DI UNIT KECEM4SAN

Sementara itu juga menemui, Othman, 45, yang juga abang kepada AIIahyarham Mohammad Saufi berkata, dia yang tinggaI di Manir segera ke rumah keluarganya sebaik dimaklumkan kejdian berkenaan.

“Ketika itu, kami hanya dimaklumkan arwh kem4langan tetapi mula rasa tak sedap hati apabila nama adik tiada di unit kecem4san. Saya cuba hubungi kawan-kawan sekerja arwh tetapi tiada jawapan dan mula rasa tidak sedap hati sebelum kami ternampak kenderaan p0Iis.

“Tak lama kemudian, keIuarga kepada rakan arwh minta pergi ke bilik m4yat,” katanya.

Dalam kema langan jam 6.22 petang, pemandu van Kairol Arman Kamrudin, 38, bersama tiga penumpang, Syed Mohd Syukri Tuan Yahya, 36; Mohammad Saufi Jusoh, 34, dan Mohd Shahlan Mat Saat, 37, m4.ut di tempat kejdian.

Ketua Jabatan Sia satan dan Penguatkvasaan Tr4fik Terengganu Super1ntendan Ismail Man berkata kejadian dipercayai berlaku ketika van Daihatsu dinaiki empat mngsa yang bekerja sebagai juruteknik dalam perjalanan dari arah Besut menghala ke Kuala Terengganu.

Beliau berkata, sebaik tiba di tempat kejdian, van dipandu Kair0l Arman dikatakan cuba mem0tong sebuah kenderaan yang berada di hadapan namun gagaI lalu bergeseI dengan kereta Proton Persona dari arah bertent4ngan.

Katanya, semua m4yat dibawa ke Jabatan Perubatan F0rensik H0spital Sultanah Nur Zahirah di sini untuk tind4kan lanjut sebelum diserahkan kepada keluarga untuk urusan pengebu.mian.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via TambahKeju

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!