Connect with us

#SEMASA

Kebaikan Berada Di Hati,Abang Baca Al-Quran Sambil Tunggu Pesanan Sampai,Siap Nak Belanja Berbuka Sepanjang Ramadhan,MasyaAllah

Published

on

Kebaikan Berada Di Hati,Abang Baca Al-Quran Sambil Tunggu Pesanan Sampai,Siap Nak Belanja Berbuka Sepanjang Ramadhan,MasyaAllah

Di bulan yang mulia ini, semua umat Islam pasti berlumba-lumba untuk merebut ganjaran pahala dengan melakukan banyak amal ibadat serta kebaikan tidak mengira tempat dan masa.

Menerusi perk0ngsian dari Facebook milik Ismail Sabran Anc0k, terdapat se0rang penghantar makanan (runner) yang sedang duduk berse0rangan di tepi laut, tidak jauh dari l0kasinya.

Pada pandangan Ismail, pada awalnya dia meny0ngka bahawa runner tersebut mungkin sedang leka bermain game di telef0n sambil menunggu pes0nan (order) masuk ke aplikasi.

Bagaimanapun sangkaannya berubah apabila menyed4ri bahawa pemuda runner itu sebenarnya sedang memegang kitab suci Al-Quran sambil membacanya.

“Lalu tadi di lebuh raya, ingat dia tengah main game, rupanya dia tengah duduk sambil membaca Al-Quran.

“Mungkin tengah duduk sambil tunggu 0rder, saudara ni mengisi masa lapangnya dengan menambah pahala di bulan Ramadan. Syabas anak muda,” tulisnya di Facebook.

Situasi pemuda tersebut yang rajin membawa mushaf Al-Quran ketika bekerja dan membacanya pada waktu terluang ketika berpuasa sebegitu sangat menyentuh hatinya.

Lantaran itu Ismail berbesar hati untuk menaja makanan berbuka puasa secara percuma kepada pemuda berhati mulia itu.

“Siapa yang kenal ‘brother‘ ni, bagitahu dia, saya nak belanja dia berbuka puasa secara percuma di gerai abg ancok selama sebulan berpuasa kalau dia ada masa lapang untuk berbuka digerai,” tambahnya.

Perkongsian Ismail itu tular di media sosial, selain turut dikongsi lebih 1,000 perkongsian setakat ini. Malah rata-rata warganet juga berasa sangat tersentuh hati melihat pemuda itu.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!