Connect with us

#K.DUNIA

“Sudah lama simpan perasaan sejak…” – Suami ᴅɪᴘᴇɴᴊᴀʀᴀ,lelaki ambil kesempatan dalam kesempitan ᴘᴇʀᴋᴏꜱᴀ isteri rakan,ᴘᴀᴅᴀʜ menanti,gadis dapat banyak kesan sampingan

Published

on

“Sudah lama simpan perasaan sejak…” – Suami ᴅɪᴘᴇɴᴊᴀʀᴀ,lelaki ambil kesempatan dalam kesempitan ᴘᴇʀᴋᴏꜱᴀ isteri rakan,ᴘᴀᴅᴀʜ menanti,gadis dapat banyak kesan sampingan

Tertuduh mengaku bersalah selepas pertuduhan terhadapnya dibacakan. SEORANG lelaki dijatuhkan hukuman penjara 15 tahun dan tiga sebatan oleh Mahkamah Sesyen Melaka pada Jumaat selepas didapati bersalah merogol isteri rakannya, Januari lalu.

Tertuduh, Zul Hafiqhafizi Zakaria, 25, dijtuhkan hukumn berkenaan oleh Hakim Nariman Badruddin selepas meng4ku bersalah sebaik pertvduhan terhadapnya dibacakan.

Mengikut pertuduhan, tertuduh mer0gol mngsa berusia 26 tahun kira-kira pukul 4.20 pagi di sebuah rumah di Merlimau pada 21 Januari 2022.

Bagi pertuduhan itu dia did4kwa mengikut Seksyen 376(2) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukumn penjara tak kurang 10 tahun dan tidak melebihi 30 tahun dan dikenakan sebat, jika sabit kesalahan.

Zul Hafiqhafizi yang tidak diwakili peguam merayu hukumn ke atasnya diringankan.

Bagaimanapun Timbalan Pendkwa Raya, Anis Najwa Nazari memohon agar hukuman b3rat dikenakan dengan mengambil kira tertuduh merupakan kenalan suami mngsa dan tahu suami wanita itu sedang menjalani hukumn penjara.

Tambahnya, dalam kejdian itu mangsa sedang sarat mengndung dan jen4yah dilakukan meninggalkan kesan tr4uma serta ganggvan em0si sehingga wanita tersebut kini m4lu untuk berhadapan dengan keluarga terutama su4minya.

Mahkamah kemudian menj4tuhkan hukumn penj4ra selama 15 tahun daripada tarikh tertuduh ditangkap iaitu 24 Januari lalu dan dikenakan t1ga seb4tan.

Mengikut fakta k3s, mngsa yang sedang tidur tiba-tiba didatangi tertuduh yang menutup muka menggunakan kain putih.

Tertuduh kemudian mengvgut mngsa menggunakan pisau dan menyuruhnya men4nggalkan pakaian sebelum memperk0sanya.

Ketika kej4dian wanita itu sedang sarat mengandung tujuh bulan dan tinggal seorang diri kerana suaminya sedang menjalani hukvman penj4ra atas kes4lahan d4dah. – SINAR HARIAN

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:Mstar Via SinarHarian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!