Connect with us

#K.SEDIH

“Maafkan ibu Nak” – Budak 9 Tahun ʀᴇɴᴛᴜɴɢ Akibat Ditinggal Sendiri Di Rumah

Published

on

“Maafkan ibu Nak” – Budak 9 Tahun ʀᴇɴᴛᴜɴɢ Akibat Ditinggal Sendiri Di Rumah

SEORANG kanak-kanak lelaki ditemui rentvng di bahagian ruang tamu rumahnya dalam keb4karan membabitkan dua rumah di Kampung Tanjung Labian Sungai Bilis, Lahad Datu di Sabah, pada Ahad.

Dalam kej4dian kira-kira jam 11 pagi itu, Abu Bakar Ash Siddiq Rajesh, 9, dipercayai terper4ngkap di dalam salah sebuah rumah sebelum may4tnya ditemui dalam keadaan r3ntung.

Difahamkan, ketika kej4dian mngsa tinggal berseorangan di rumah kerana ibu dan bapanya keluar ke bandar.

Ketua Bal4i B0mba dan Penyel4mat (BBP) Lahad Datu, Samsoa Rashid berkata, pihaknya menerima pangg1lan kecem4san berhvbung kej4dian itu pada jam 11.05 pagi.

Katanya, seramai tiga anggotanya bersama lima angg0ta dari Pasukan B0mba Sukar3la (PBS) Feld4 Sahabat dikejar ke lokasi yang terletak sejauh 120 kilometer dari BBP Lahad Datu.

“Sebaik tiba, terdapat dua rumah jenis tak kekal musn4h akib4t kebak4ran namun pasvkan b0mba tak melakukan tind4kan pem4daman kerana api sudah dip4dam sepenuhnya oleh PBS Felda Sahabat.

“Gerakan mencari dan menyel4mat mngsa segera dilakukan sebelum menemui mngsa kanak-kanak dalam keadaan r3ntung dan mengikut pem3rhatian awal, m4yat m4ngsa berada di kedudukan bahagian ruang tamu rumah berken4an,” katanya.

Katanya lagi, ketika kej4dian mngsa dipercayai berseorangan di rumah manakala kedua ibu bapanya keluar ke Bandar Lahad Datu.

“Mayat kemudian diserahkan kepada pih4k p0lis untuk sias4tan lanjut dan operasi dit4matkan pada jam 2.40 petang,” katanya.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:Mstar Via SinarHarian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!