Connect with us

#KEMALANGAN

“Doakan Anak Saya Agar Tetap Kuat” – Allahu,Kaki Kanak2 Lelaki Ters3pit Dalam Esk4lator,Hampir ‘Renyvt’

Published

on

“Doakan Anak Saya Agar Tetap Kuat” – Allahu,Kaki Kanak2 Lelaki Ters3pit Dalam Esk4lator,Hampir ‘Renyvt’

PUTRAJAYA: Se0rang kanak-kanak lelaki terpksa men4han kes4.kitan hampir sej4m seteIah kaki kanannya tersepit dalam eskalat0r di sebuah pusat membeli beIah di sini hari ini.

Kejdian berlaku kira-kira 1.30 tengah hari ketika mngsa berusia tiga tahun dikatakan turun bersama ibu bapanya menggunakan eskalat0r dari tingkat dua sebelum kaki kanannya secara tiba-tiba masuk dan tersepit di bahagian tepi eskalat0r berkenaan.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor Norazam Khamis berkata tujuh angg0ta dari Balai Bomba dan Penyelamat Cyberjaya dikej4rkan ke l0kasi kejdian selepas menerima panggiIan kece.m4san pada 1.48 tengah hari.

“Kaki mngsa berjaya dikeIuarkan kira-kira setengah jam kemudian dan mngsa dibawa ke H0spital Serdang untuk rw4tan Ianjut,” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Se0rang saksi ingin dikenali sebagai Nurul berkata dia terdengar jerit4n yang amat kuat sebelum melihat se0rang kanak-kanak tersepit di eskalat0r itu.

“Keadaan memang p4nik, nasib baik ada yang segera menek4n butang kecem4san bagi menghentikan eskalat0r itu. Kanak-kanak itu men4ngis hampir satu jam sebeIum pihak b0mba datang mengeIuarkan kakinya yang tersepit,” katanya.

Tinjuan Bernama di l0kasi kejdian mendapati pihak pengurusan pusat beli belah terbabit telah menutup 0perasi eskalat0r itu buat sementara waktu.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CN Via Bernama

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!