Connect with us

#K.SEDIH

“Tiada Siapa Yang Membeli” – netizen singgah pada pakcik,rupanya tanaman jauh dari rumah,kalau tiada jualan tiada duit beli beras,Cetvs ramai reaksi sebak netizen

Published

on

“Tiada Siapa Yang Membeli” – netizen singgah pada pakcik,rupanya tanaman jauh dari rumah,kalau tiada jualan tiada duit beli beras,Cetvs ramai reaksi sebak netizen

Tak kira hujan atau panas, individu yang menyara keluarga terus mencari rezeki walaupun agak sukar dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini.

Itu dilakukan seorang lelaki warga emas yang menjual pelbagai jenis sayur di bahu jalan berhampiran kawasan Kampung Lahar Yooi, Tasek Gelugor.

Kisah tersebut dikongsi seorang pengguna laman Facebook, Nur Aina yang meminta pertolongan orang ramai berdekatan lokasi itu agar meringankan beban pakcik berkenaan.

Lebih menimbulkan rasa simpati apabila pakcik itu menjual di tengah panas terik matahari namun tiada pelanggan yang singgah membeli.

“Katanya tinggal di Penanti dan selalu berniaga pasar malam tapi disebabkan PKP ni, dia dah tak boleh berniaga,”ulis Nur Aina.

Walau bagaimanapun, kemaskini pada posting tersebut mengatakan jualan pakcik berkenaan telah habis diborong oleh insan yang baik hati.

Rata-rata warganet turut kasihan dan mendoakan agar pakcik tersebut sentiasa dimurahkan rezeki serta dilindungi Allah SWT.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:NasihatUstaz Via NurAina

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!