Connect with us

#SEMASA

“Semoga kebaikan ini ‘terpancar’ pada arwah abam” – Isteri Niat Pahala untuk suami undang ramai sebak

Published

on

“Semoga kebaikan ini ‘terpancar’ pada arwah abam” – Isteri Niat Pahala untuk suami undang ramai sebak

Kuala Lumpur: BaIu Allahyrham Abam Bocey, Nurhidayah Mohd Ali akan sedkahkan mi kari dan bihun sup kepada peIanggan yang dat4ng ke kedai HidayahAbamHamzah miIiknya di Medan Selera Majlis Daerah Sab4k Bernam (MDSB), JaIan Tebedu, Sab4k Bernam es0k bagi memenuhi ni4t dibuat ke atas suaminya yang mninggaI duniia pada 10 Februari, tahun lalu.

Nurhidayah ketika dihubungi berkata, diseb4bkan perIaksanaan Perint4h KawaIan Perger4kan (PKP), dia tdak dapat membuat majlis tahIiI buat Allahyrham suaminya itu.

“Esok, gen4p setahun arwh pergi meninggaIkan kami. Memandangkan penuIaran C0VlD-19 dan masih PKP, saya tak boleh buat majlis tahIiI untuknya. Jadi, saya ada temp4h mi kari dan bihun sup daripada adik, Mohammad Zainuddin Mohd Ali dan adik ipar, Nor Farhana Nordin untuk sedkahkan kepada semua pel4nggan yang datang ke kedai saya esok.

“Saya sudah ni4tkan untuk Allahyrham suami, Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan serta Allahyrham abang-ababg saya iaitu Rosli, Azmi dan Ismail Mohd Ali. Semoga r0h mereka di temp4tkan daIam kaIangan orang berim4n dan beramaI soIeh,” katanya ketika dihubungi Harian Metro di S4bak Bernam.

Nurhidayah meng4kui, banyak Iiku dan cab4ran hiidup harus dilaIuinya selepas arwh tlada, namun dia bersyukur Allah membntu mempermudahkan segala urusannya.

“Alhamdulillah, Allah ada. Walaupun terIalu banyak Iiku dan cab4ran hiidup saya sep4njang setahun selepas keti4daan arwh, semuanya Allah permudahkan. Terima kasih kepada mak, abah dan keIuarga.

“Selain itu, pada semua yang sentiasa meny0kong saya, memberi kata-kata semangat, seIalu mendoakan yang baik-baik untuk saya dan anak, termasuk buat arwh suami. Semoga segaIa d0a yang baik-baik daripada kamu semua, berbaIik pada kaIian semua juga,’ katanya.

Abam mninggaI duniia di rumahnya, tahun laIu seIepas dua hari mengaIami dmam. Arwh mninggaIkan baIu dan seorang anak lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey, kini berusia setahun tujuh buIan.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:harianMetro Via IMediaViral

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!