Connect with us

#K.DUNIA

[Video]Bas Sek0lah ᴛᴇʀʙᴀʙᴀꜱ ʀᴇᴍᴘᴜʜ Pengh4dang Jalan,Ini Sebenarnya Yang Berlaku

Published

on

[Video]Bas Sek0lah ᴛᴇʀʙᴀʙᴀꜱ ʀᴇᴍᴘᴜʜ Pengh4dang Jalan,Ini Sebenarnya Yang Berlaku

Se0rang murid ceder4 manakala pemandu van sek0lah terseplt apabila van sek0lah berkenaan terb4.bas dan mermpuh pengha.dang jalan di Jalan Bangsar, di sini, hari ini.

Kejdian pada jam 1.24 tengah hari itu dipercayai berlaku akib4t pemandu van sek0lah berkenaan mengaIami ser4.ngan j4n.tung.

K0mander 0perasi Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia Kuala Lumpur, Salmi Abdul Mukti berkata, satu jen.tera dan satu unit Bantuan Perkhidmatan Kecem4san (FMRS) dikej4rkan ke l0kasi kejdian.

“Setiba di l0kasi kejdian, didapati van sek0lah terbablt meI4nggar pengha.dang jalan.

“KemaI4ngan membabltkan lima mngsa iaitu empat murid sek0lah dan se0rang warga emas yang juga pemandu van berkenaan,” kata nya dalam kenyataan, hari ini.

Menurutnya, se0rang murid berusia tujuh tahun mengaIami kecderaan di kepala manakala pemandu van terseplt di tempat duduk pemandu.

“Pemandu van berkenaan berjaya dikeIuarkan oleh angg0ta b0mba dengan menggunakan peraI4tan khas. “Mngsa yang ceder4 dihantar ke Pusat Perub4tan Univ3rsiti Malaya untuk menerima raw4an lanjut,” JjamyG

Menjenggah diruang k0men, ada beberapa penguna medias0sial yang memaklumkan keadaan pemandu van tersebut yang kita masih di ppum. Terdapat juga beberapa war1s yang memaklvmkan keadaan k4nak-k4nak sek0lah, ada yang memaklumkan anak buahnya yang kini tr4uma untuk men4iki van lagi selepas kejdian itu berl4ku.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via JatiMedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!