Connect with us

#K.SEDIH

“Ini Semua Uj1an Dari Allah,Saya Redha” – Sedang Dit4han Di W4d ICU,Inilah Keadaan Bob Lukman Akib4t Peny4kit Bvah Pingg4ng

Published

on

“Ini Semua Uj1an Dari Allah,Saya Redha” – Sedang Dit4han Di W4d ICU,Inilah Keadaan Bob Lukman Akib4t Peny4kit Bvah Pingg4ng

Pelak0n dan penulis lirik terkenaI, Bob L0kman, 58, diIanda uj1an lagi pada bulan Ramadan ini apabila terpksa mendapatkan rw4tan di h0spital ek0ran kesihatannya kembali menyusut akib4t masaIah buah pingg4ng.

Menurut Bob, keadaannya kini stabiI setelah menerima rw4tan di Unit Rw4tan R4pi (lCU) Pusat Raw4tan Sultan Ahmad Shah, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia di Kuantan, Pahang sejak dua hari lepas.

“J4ntung saya Iemah sejak beberapa minggu Iepas tetapi buah pinggang saya lagi tervk, badan penuh dengan air. Buah pinggang sudah tervk, mungkin sebab itu Iemah sangat.

“Dua hari lepas saya dibawa ke sini oleh anak saya, 0mar Hakim, 28, untuk rw4tan lanjut. Doktor memantau j4ntung dan buah ping4ng saya, tol0ng d0akan saya pulih,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Bob pernah menjaIani pmbedah4n memasukkan alat Impl4ntable Aut0matic Cardi0verter Defibrillatr (IACD) untuk menstabiIkan denyut4n j4ntungnya di H0spital Sultanah Bahiyah di sini pada 2020.

Bob menambah, dia mengakvi agak terkiIan dan se.dih apabila terpksa mengetepikan ibadah puasanya untuk menjaIani raw4tan di (lCU) namun reda dengan ujian itu.

“Sejak 10 tahun lepas saya keluar masuk h0spital dan tahun ini Ramadan masuk lCU pula. Memang se.dih sebab tidak b0leh nak puasa tetapi nak buat macam mana.

“D0ktor cakap kalau tak dapat rw4tan, air akan memasuki p4ru-p4ru k0mplikasinya mungkin saya suk4r bern4fas. Saya reda. Insya-Allah kalau sudah keluar (lCU) ini mungkin saya akan berpuasa semula,” kata pemilik nama sebenar, Mohd. Hakim Lokman ini.

Menurut Bob dengan pertutur4n sangat Iemah, walaupun Ramadan dan Aidilfitri ini mungkin tidak sempurna dan meriah bagi keluarganya namun beliau terus menaruh harapan untuk puIih sihat.

“Saya sendirian di h0spital ini sebab isteri (ReIawati Daud, 44) terpksa tinggal di rumah dekat Kelantan untuk siapkan temp4han bubur Iambuk buka puasa. Kalau dia ikut siapa nak buat temp4han lagipun itu sahaja sumber pendapatan kami sekarang.

“Selain itu kami jual serunding, sambutan baik juga. Saya harap anda semua akan mend0akan saya puIih dan kembali ke rumah secepat mungkin,” kata penulis lirik lagu p0pular, Taman Rashidah Utama.

Mereka yang ingin memberi sumbangan kepada Bob Lokman untuk membiayai k0s raw4tannya boleh berbuat demikian melalui akaun milik isterinya, Relawati Daud, 162348359386 – Maybank.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CN Via UtusanOnline

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!