Connect with us

#K.SEDIH

Khabar Duka Untuk ibu,ʙᴀʏɪ ᴛᴇʀᴊᴀᴛᴜʜ dari Tingkat 18 kodom1nium,ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ‘tersentuh’ dar4tan

Published

on

Khabar Duka Untuk ibu,ʙᴀʏɪ ᴛᴇʀᴊᴀᴛᴜʜ dari Tingkat 18 kodom1nium,ᴍᴇɴɪɴɢɢᴀʟ ‘tersentuh’ dar4tan

KUALA LUMPUR – Se0rang kanak-kanak perempuan berusia empat tahun ma4.ut akib4t terjtuh dari balk0ni di tingkat 18, BI0k B, Kond0minium PV10, Jalan Danau Saujana 2, Setapak di sini pada Sabtu.

Ketua P0Iis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Ashari Abu Samah berkata, p0Iis menerima Iap0ran daripada 0rang awam yang menemui mngsa sekitar jam 2 pagi.

“Mngsa se0rang kanak-kanak perempuan berumur 4 tahun tinggaI di saIah satu unit di tingkat 18 kond0minium tersebut. Mngsa teIah jtuh dari balk0ni tingkat 18 bangunan tersebut.

“Siasatan awal mendapati mngsa dibiarkan tidur bersndirian tnpa peng4wasan manakala ibunya telah keluar dari rumah,” katanya dalam kenyataan pada Sabtu.

Beliau berkata, semasa kejdian, penghuni lain di kediaman terbabit sedang tidur di bilik masing-masing dan tldak menyedari mngsa ditinggaIkan bersendirian.

Katanya, my4t mngsa dibawa ke Hspital Kuala Lumpur (HKL) selepas disahkan mninggaI dunia oleh Pen0long Pegawai Perubatan di l0kasi kejdian.

“Ke.s disia.sat mengikut Sksyen 31(1)(a), Akta Kanak-Kanak 2001 (Pengani4yaan, pengab4ian, pembu4ngan atau pende.dahan kanak-kanak).

“Pihak p0Iis menasihati ibu bapa agar tldak mninggaIkan anak-anak kecil bersendirian tnpa peng4wasan kerana perbuatan itu b0leh dianggap sebagai satu kecu4ian di bawah Akta Kanak-kanak 2001,” katanya..Salam tkziah al fatihah…

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via SinarHarian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!