Connect with us

#K.DUNIA

“Anak Yang Baik,Selalu Tolong Staf” – ꜱᴀʟᴀʜ Seoarng ɴᴜʀꜱᴇ kongsi Pengalaman ʀᴀᴡᴀᴛ Bella

Published

on

“Anak Yang Baik,Selalu Tolong Staf” – ꜱᴀʟᴀʜ Seoarng ɴᴜʀꜱᴇ kongsi Pengalaman ʀᴀᴡᴀᴛ Bella

Kisah adik Bella yang menjadi mngsa der4 peng4sas Rumah Bonda, Siti Bainun tahun lalu sememangnya sangat menyentuh hati.

Disebabkan k3s mahk4mah masih berlangsung, banyak cerita baru yang muncul dari kandang saksi hingga membuatkan kebanyakan rakyat Malaysia begitu sedih dan ger4m dengan tind4kan pend3ra yang sangat tidak berperik3manusiaan.

Tak len4 tidur, kerap menj3rit

Menerusi perkongsian seorang jururawat yang berpeluang merawat Bella di dalam wad semasa dia dibawa ke hospital, wanita itu memaklumkan yang kanak-kanak tersebut hampir setiap malam menjerit dan tidak lena tidur.

Dia juga tak boleh mendengar bising dan perlu ditepuk sambil berzikir untuk memastikan kembali tenang serta tertidur semua.

Anak yang baik, suka tol0ng staf

Dalam perkongsian itu juga, Mizz Syaza menyatakan yang Bella merupakan anak yang baik dan suka membantu jururawat ketika di dalam wad walaupun ada ketika dia seakan takut-takut.

Jururawat itu turut berkongsi momen melayani kanak-kanak istimewa berkenaan kerana perasan yang dia amat memerlukan perhatian.

Peng4laman ketika menjaga Bella

Di kesempatan itu, dia mengucapkan ribuan terima kasih kepada Tunku Mahkota Johor (TMJ) dan insan-insan yang sentiasa menyokong dan mendoakan agar urusan kes perbicaraan untuk mendapatkan keadilan buat Bella berjalan dengan lancar.

Perkongsian yang dibuat oleh Mizz Syaza telah ditonton lebih dari dua juta viewers kurang daripada lima jam selepas dimuat naik.

Walau bagaimanpun, dia menjelaskan yang video berkenaan adalah video lama iaitu pengalamannya ketika menjaga Bella yang dirawat di hospital selepas ditemui dengan pelbagai kesan kecederaan sewaktu di Rumah Bonda.

Semoga Bella mendapat keadilan

Menjengah keruangan komen, rata-rata warganet telah meninggalkan komen dengan menzahirkan rasa sebak melihat keadaan Bella selepas dia dimasukkan ke wad.

Mana tidaknya, perilaku yang ditunujukan kanak-kanak itu sangat berbeza berbanding ketika kali pertama ditemui dengan kesan kecederaan yang sangat teruk di seluruh anggota badan sehingga ia kelihatan sangat lemah.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CaraMohon Via TT MizzSyaza

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!