Connect with us

Motivasi

Cara Ameng Spring ‘Lun@skan’ Rindu Keluarga Di Kampung,Pintar Dan Terbaik

Published

on

Cara Ameng Spring ‘Lun@skan’ Rindu Keluarga Di Kampung,Pintar Dan Terbaik

Jika ditanya kepada hampir keseluruhan rakyat Malaysia apa yang ingin sekali dilakukan ketika ini, sudah tentu ramai yang menjawab mahu pulang ke kampung halaman ataupun bertemu dengan orang-orang tersayang.

Mana tid@knya, hampir setahun masing-masing tidak dapat bersua muka dan paling penting para per@ntau yang jauh dari kampung amat merindui ‘b@u’ udara di tanah kelahiran.

Mer1ndui kampung halaman

Hal ini samalah yang berlaku kepada influencer terkenal, Khairul Aming apabila mengakui sudah 7 bulan merindui suasana di desa.

Jadi, dia meminta followers di Twitter miliknya untuk meninggalkan gambar atau video bagi mengubati rindu dirinya serta orang lain terhadap kampung halaman.

Su@sana kampung yang sentiasa tenang

Menerusi perkongsiannya, dia meminta agar mereka yang duduk di kawasan pantai, ladang atau yang memelihara ayam, itik dapat berkongsi video serta gambar bagi mengubat kerinduan yang sudah lama tidak pulang ke kampung.

Jadi, ruangan kom3n di Twitter selebriti media sosial itu dipenuhi dengan gambar serta video suasana desa yang begitu menenangkan.

Posting yang dibuat oleh Khairul Aming itu telah meraih lebih daripada 20 ribu perkongsian semula dan 30 ribu tanda suka kerana masing-masing berasa gembira melihat hampir 2,000 kom3n yang kebanyakkannya menyertakan suasana kampung yang dirindui.

Bunyi pantai, ayam, itik, angsa dan sawah padi yang menghijau sedikit sebanyak meredakan minda para perantau yang amat merindui kampung setelah berbulan-bulan tidak dapat pulang disebabkan kekangan merentas negeri kerana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya,terima kasih,semoga memberi manfaat.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!