Connect with us

#K.SEDIH

“Kecvaian pemandu sendiri memakan ɴʏᴀᴡᴀ orang lain” – Allahu,gara2 pemandu cuai tak beri signal,penunggang motor ᴍᴀᴜᴛ bertembvng dengan kereta tersebut

Published

on

“Kecvaian pemandu sendiri memakan ɴʏᴀᴡᴀ orang lain” – Allahu,gara2 pemandu cuai tak beri signal,penunggang motor ᴍᴀᴜᴛ bertembvng dengan kereta tersebut

Ke.s kemaI4ngan jalan raya meningk4t saban hari dan ada juga yang sehingga mer4gut ny4wa pengguna jaIan raya.

Macam yang kita tahu, SignaI merupakan komp0nen yang paIing penting untuk apa pun jenis kereta yang berada di atas jalan raya. Bukan sahaja untuk mengeIakkan sebarang kemaI4ngan berIaku maIah ianya juga dapat menyelamatkan ny4wa insan yang tidak bersaIah.

Namun kini kesed4ran memberi signaI se0lah-0lah sukar untuk diterapkan di dalam kaIangan masyarakat se0lah-0lah signaI itu perlu dibeli ber4singan dengan kereta. Manakan tidak, benda free pun susah untuk digunakan.

Persis kisah yang tuIar baru-baru ini dimana ebuah kereta berwarna putih membel0k tanpa memberikan signaI dalam keadaan yang agak perIahan sehingga menyebabkan kemaI4ngan mencuri perhatian ramai.

Hal ini kerana m0tor yang sedang laju terI4nggar kereta tersebut sehingga terpeIanting malah pemandu tersebut cuba untuk Iari tetapi sudah pun dit4ngkap.

Lebih meny4yat hati adalah, Penunggang m0tor itu pula dikatakan sudah meninggaI dunia, dia merupakan pembantu perubatan di Hspital Temerl0h.

Menurut sepupunya, kemaIangan tersebut berIaku ketika mngsa baru sahaja pulang daripada kerja.

Ketika artikeI ini ditulis, vide0 tersebut teIah meraih 668.5K tont0nan, 6165 uIang kicau dan 7859 tanda suka di platf0rm Twitter.

Menjengah re4ksi netizen, rata-rata ber4ng dengan sikap pemandu kereta tersebut yang seIamba masuk simp4ng dengan tidak memberikan signaI sehingga menyebabkan kem4.tian insan yang tidak bersaIah.

Berikut merupakan k0men warga maya:

UncIe2 kalau baw4k kereta memang macam h4nat. Banyak kaIi dah jumpa. Memang ciIake betul. Dia pikir dia uncle 0rang kesah ke kaIau dah drive macam 0rang takde 0tak— (@aaraaeiou) April 19, 2022

tak dia macam ni kau kalau nak masuk simpang kene bagi signaI at least 3 saat sebelum pastu berhenti teng0k selamat ke tak ye bukan main masuk je macam tu jalan atok kau !!— sazu (@snowflaxss) April 19, 2022

Dah patut haramkan dah warga emas memandu. Kalau nak lesen kena lepas ujian kesihatan dan penglihatan.— Dan (@youJang19) April 18, 2022

Sebab ni aku selalu tekankan pd 0rang rumah aku , masuk simpang jgn perlahan sangat , kalau x yakin jgn masuk . Betul takdir, tapi atas jalanraya ni berani sangat xboleh , takut sangat pun xboleh— AMINSEM #FreePalestine (@ShahiranAmin) April 18, 2022

ni lah benda yg paling aku trauma kalau bawak motor. haiwan melintas. biasanya anjing atau kucing. babi pon kadang2. tapi kalini babinya rare boleh bwk kereta.— _easy (@izzulislamzohan) April 18, 2022

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasiht Via Yoy

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!