Connect with us

#K.SEDIH

Pilu,5 Beranak Termasuk bayi 9 bulan ᴍᴀᴜᴛ dalam ɴᴀʜᴀꜱ ᴛʀᴀɢɪꜱ ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ

Published

on

Pilu,5 Beranak Termasuk bayi 9 bulan ᴍᴀᴜᴛ dalam ɴᴀʜᴀꜱ ᴛʀᴀɢɪꜱ ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ

LIMA beranak termasuk bayi berusia sembilan bulan ma.ut manakala seorang lagi ced.era par.ah dalam satu kemala.ngan di Kampung Pengkalan Atap, Batu Rakit, Kuala Nerus, Kuala Terengganu, awal pagi Sabtu.

Dalam keja.dian kira-kira pu.kul 2.50 pagi itu, kereta Proton Wira dinaiki enam man.gsa dikatakan hila.ng kawalan dan terba.bas sebelum mere.mpuh pokok.

Ma.ngsa yang menin.ggal dunia ialah Mohd Kharulinzam Jusoh, 38, isteri, Nur Syaazlien Syarizam Salleh, 21, dan anak mereka, Nur Khaira Aisyah berusia sembilan bulan.

Kemala.ngan itu turut meng0rbankan adik dan ibu kepada Nur Syaazlien, Muhammad Nashrullah, 5, dan Rozilawati Mustafa@Razali, 43.

Kesemua ma.ngsa menin.ggal dunia di tempat keja.dian kecuali Rozilawati yang meninggal dunia di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu.

Seorang lagi anak pasangan suami isteri itu, Muhammad Khairul Haziq, 5, pa.rah dan masih dira.wat di hospital yang sama.

Difahamkan, ketika keja.dian, semua ma.ngsa dalam perjalanan pulang ke rumah di Kampung Durian Mas, Manir selepas menghadiri kenduri perkahwinan di Kota Bharu, Kelantan.

Sementara itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kuala Nerus, Pegawai Bomba Tinggi Yusmizan Yusof ketika dihubungi berkata dua jentera dari BBP Kuala Nerus dan Kuala Terengganu bersama 12 anggota bergegas ke lokasi keja.dian selepas menerima panggilan mengenai keja.dian itu pada 3.01 pagi.

“Sebaik tiba di l0kasi, seorang daripada ma.ngsa berada di luar kenderaan manakala lima lagi masih terse.pit. Kita mengambil masa kira 15 minit untuk mengeluarkan semua mamngsa dengan dua ma.ngsa yang pa.rah dibawa ke h0spital manakala empat lagi diserahkan kepada polis untuk tind.akan lanjut,” katanya.

Sementara itu, seorang saksi, Muhammad Zul Ilha Jusoh, 25, berkata, dia segera keluar dari rumah selepas terdengar dent.uman kuat aki.bat pelan.ggaran tersebut.

“Saya ingat baru berlan.ggar rupa-rupanya sudah hancur. Ada enam orang dalam kereta, ba.yi duduk atas riba penumpang hadapan dan masa itu saya dengar tangisan seorang budak di tempat duduk belakang. Kita angkat budak yang menangis itu keluar melalui tingkap,” katanya.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:Majalahutusan Via Bernama

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!