Connect with us

Motivasi

Dulunya P0ndan Tapi Dah Jadi Seperti Dulu Selepas Alami Sak1t Memakan P1l H0rmon,Lelaki Ini Dapat Hidayah Dari Allah

Published

on

Dulunya P0ndan Tapi Dah Jadi Seperti Dulu Selepas Alami Sak1t Memakan P1l H0rmon,Lelaki Ini Dapat Hidayah Dari Allah

Disebabkan adik-beradik perempuannya gemar memakaikan aksesori dan pakaian wanita ketika kecil, pemuda ini melalui detik ‘hit@m’ apabila berhadapan naluri sekali gus mendorong dirinya bagi menjadi seorang wanita.

Berkongsi cerita kepada mStar Online, Nik Mohd Amin kini lebih tenang selepas kembali kepada fitrah asal sebagai lelaki sejati apabila menyedari perubahan menjadi ‘pondan’ itu adalah berdosa di sisi agama.

“Saya tak s3gan nak cerita sebab saya betul-betul dah berhijrah. Sekarang, sudah dua tahun saya tinggalkan ‘dunia’ itu.
“Ada yang kec@m bila muat naik video saya berhijrah di TikTok dan ada juga yang memberi semangat, saya ambill yang baik sahaja,” kata pemuda berusia 22 tahun itu.

Bercerita lanjut, Amin yang berasal dari Kelantan mengakui tidak malv untuk menukar penampilan dan personaliti sebagai seorang perempuan walaupun dipandang ser0ng ketika di sekolah.

“Lar@ngan keluarga pun saya tak pedvli, deg1l betul saya waktu itu malah menukar nama kepada Alish selain meng@ku seorang transg3nder.
“Saya ambil p1l horm0n, payvdara saya semakin membesar dan kulit pun bertukar seperti wanita. Saya juga ada niat nak oper@te bahagian bawah tapi belum cukup duit ketika itu,” ujarnya.

Dia yang kini menjual barangan kosmetik mended@hkan, keputusan bagi meninggalkan dunia p0ndan itu bermula selepas mengetahui ibunya jatvh s@kit pada dua tahun lalu.

“Saya takvt jika tak dapat keampvnan kalau terjadi apa-apa kepada ibu. Masa itu, keluarga kata ibu s@kit disebabkan saya. Ibu memang sak1t d@rah t1nggi dan tidak boleh terlalu tert3kan.
“Saat itu saya perlahan-lahan berubah. Svkar untuk saya melakukan pengh1jrahan itu tetapi apabila memikirkan ibu serta tak mahu menc0nteng ar@ng ke mvka keluarga lagi, saya kuatkan diri sehingga hari ini,” luahnya.

Sudah baca artikel ini?jangan lupa untuk like dan share ya,terima kasih,semoga bermanfaat.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!