Connect with us

#AGAMA

Pernah viral kerana mengigau sambil membaca ayat suci Al-quran tetapi Allah lebih menyayangi beliau,pergi untuk selamanya…

Published

on

Pernah viral kerana mengigau sambil membaca ayat suci Al-quran tetapi Allah lebih menyayangi beliau,pergi untuk selamanya…

Foto Muhammad Ibrahim Wafiq alias Baim semasa hidupnya. Anak sulung Fajar Primandina Hasan (34) dan Ika Meinawati (35) dikenali sebagai penghafal Al-Quran. Baim meninggl dunia di Hospital Tentera Gatot Soebroto pada hari Rabu setelah mel4wan tum0r g4nas.

Muhammad Ibrahim Wafiq alias Baim meninggl dunia pada awal pagi Rabu. Ibu Baim, Ika Meinawati (35) menceritakan detik-detik sebelum pemergian anaknya. Baim sebelum ini menjadi viral kerana dia dirakamkan mengigau sambil membaca ayat-ayat Al-Quran di hospital.

Sebelum menghembuskan nafas terakhir, budak lelaki berusia 10 tahun itu tertidur selama lebih kurang empat hari. Keadaan ini, kata Ika, digambarkan oleh doktor sebagai k0ma di mana tahap kesedaran Baim berada pada tahap paling dalam.

“Jadi jika doktor menganggap tidurnya terlalu nyenyak, itu seperti k0ma dari segi perubatan.” Tetapi organ vitalnya masih normal, “kata Ika.

Selepas pemergian Baim, Ika menafsirkan bahawa keadaan Baim tidur lama sebelum dia meninggl adalah cara terbaik untuk mengucapkan selamat tinggal. Ya Tuhan, dia mahu meninggalkan ibu bapanya perlahan-lahan. ”

“Empat hari dia tidur atau k0ma, tujuannya itu mungkin mahu membiasakan ibubapanya hidup tanpa dia,” sambung Ika.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:IM Via LM

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!