Connect with us

#K.DUNIA

Bapa Tunggal ᴛᴇʀᴘᴀᴋꜱᴀ ʙᴇʀʜᴇɴᴛɪ Kerja,Kini ᴍᴇɴɢᴇᴍɪꜱ Di Tepi Jalan Bawa Anak Kecil Undang Ramai Pilu

Published

on

Bapa Tunggal ᴛᴇʀᴘᴀᴋꜱᴀ ʙᴇʀʜᴇɴᴛɪ Kerja,Kini ᴍᴇɴɢᴇᴍɪꜱ Di Tepi Jalan Bawa Anak Kecil Undang Ramai Pilu

Disaat kita merasakan diri kita sus4h, hakik4tnya di Iuar sana masih ramai lagi yang terpksa mengik4t perut dan mencari rezeki siang malam hanya untuk sesuap nasi.

Baru-baru ini di Facebook, se0rang pengusaha spa kecantikkan menerusi Facebook dengan nama akaun, Wan Aisyah Aisyahh, telah berk0ngsi mengenai kisah se0rang bapa tunggal bersama anak kecilnya.

Setiap hari, dia melihat bapa bersama anak kecilnya duduk di kawasan kedai meminta sedekah, membuatkan wanita itu ingin mengetahui apakah yang berlaku terhadap dua beranak tersebut.

Isteri dah lama men1nggaI

Di dalam entrinya, wanita itu yang meny4pa diri sebagai Kak Cah, sempat berkongsi intipati perbualannya bersama dengan bapa tersebut. Difahamkan, isteri lelaki itu telah meninggaI dunia sejak anaknya baru dilahirkan.

Bapa tunggal yang sebelum ini membuat kerja pemasangan wayar, kini terpksa berhenti kerana setelah isterinya meninggaI tiada siapa yang dapat menjaga anak kecilnya itu.

Sewa bilik untuk bermalam sahaja

Malah, bapa tunggal itu hanya mampu sewa bilik untuk bermalam sahaja kerana tiada wang. Kasih4n melihat nasib bapa dan anak kecil yang terpaksa tidur di jalanan.

Wanita itu telah menawarkan kerja kepada bapa tunggal tersebut untuk membuat drill, dengan niat untuk membantu agar beroleh wang untuk mengisi perut.

Jangan mudah mengh4kimi orang

Status tersebut kini telah mencvri perhatian ramai, dan telah mendapat 6 ribu perkongsian di Facebook. Rata-rata netizen meluahkan rasa simp4ti terhadap nasib bapa tunggal itu dan anak kecilnya.

Kita tiada di tempat individu terbabit, jadi j4nganlah kita mengh4kimi apa yang berlaku ke atasnya. Diharapkan, ada jalan buat bapa tunggal ini mengubah nasib hidupnya.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CoretanNasihat Via MySumberMaya

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!