Connect with us

#K.SEDIH

Ayah menangis ᴜꜱᴀɪ ‘solatkan’ 2 beradik,bapa terus terang ᴅᴇᴅᴀʜ ᴘᴇʀᴀɴɢᴀɪ pelik sebelum ɴᴀʜᴀꜱ berlaku

Published

on

Ayah menangis ᴜꜱᴀɪ ‘solatkan’ 2 beradik,bapa terus terang ᴅᴇᴅᴀʜ ᴘᴇʀᴀɴɢᴀɪ pelik sebelum ɴᴀʜᴀꜱ berlaku

Tatkala masyarakat sedang membuat persiapan raya yang berbaki kurang seminggu lagi, sepasang suami isteri diuji kehil4ngan 2 anak serentak. Dalam kejadian kira-kira jam 9 malam kelmarin, Nayli Ulfa, 15, dan adiknya Nuf Amni, 11, dikatakan keluar rumah untuk membeli makanan. Namun begitu, motosikal dinaiki mereka dipercayai terbabas sebelum bertembung dengan sebuah lori pula.

Paling menyayat hati, si ayah tak dapat men4han sebak ketika 2 beradik tersebut disemb4hyangkan di Petaling Jaya semalam. Menerusi rakaman dikongsi oleh pengguna TikT0k faz737, dia malah ditenangkan oleh beberapa jemaah yang turut sama bersedih mengenangkan pem3rgian tersebut. Farizuddin Mat Saad maklumkan bahawa dirinya berada di surau ketika n4has berlaku, sebelum mengetahui tentang nahas terb4bit melalui Whats4pp Group penduduk.

Memetik lap0ran HarianMetro, Farizuddin perasan anak-anak gadisnya dilihat agak rapat sejak seminggu terakhir sebelum kejadian berlaku, Ujarnya sebelum ini mereka seperti adik-beradik lain juga, akan berbaik semula selepas berk3lahi. Meskipun keluarganya baru dalam perancangan hendak membeli kel3ngkapan raya, namun dia dan isteri reda dengan ket3ntuan takdir tersebut. 2 beradik tersebut selamat dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam Jalan PJS4, Petaling Jaya sekitar petang semalam.

Meninjau ke ruangan k0men, rata-rata netizen bersimpati dengan ujian pilu yang terpaksa ditempuhi pasangan tersebut. Di samping menyatakan mungkin ada hikmah 2 beradik tersebut ‘pergi’ di bulan yang mulia ini, mereka turut berh4rap masyarakat dapat mengambil iktibar agar sentiasa meng4wasi anak-anak yang gemar menunggang m0tor tnpa lesen.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:KisahDunia Via TT faz737

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!