Connect with us

#K.DUNIA

dari jauh sudah tahu ‘perlakuan’ sedang ᴄᴜʟɪᴋ budak lelaki,ᴛɪɴᴅᴀᴋᴀɴ pantas ‘secvbit’ orang awam bawa kebaikan

Published

on

dari jauh sudah tahu ‘perlakuan’ sedang ᴄᴜʟɪᴋ budak lelaki,ᴛɪɴᴅᴀᴋᴀɴ pantas ‘secvbit’ orang awam bawa kebaikan

Semalam, seorang murid sekolah nyaris2 dibawa lari oleh seorang lelaki tak dikenali setelah tamat waktu persekolahan. Menurut lap0ran, dia kononnya mahu tolong hantarkan budak itu pulang ke rumah. Namun, tind4kan pantas orang sekitar yang meny3dari adegan mencvrigakan itu seakan-akan menyel4matkan keadaan daripada jadi leb1h bvruk

Ketika ditanyakan mengenai status budak berken4an, lelaki terb4bit kedengaran berd0lak-dalik selain tak berpuas hati dengan tegvran seorang pemandu kereta berdekatan. Kemudian, situasi sem4kin cem4s kerana si pelaku terus berg3gas pergi sebelum dikejar oleh beberapa orang awam.

Hasil kerjasama ramai bersama dengan laporan kepada pih4k polis, penjenayah itu akhirnya berjaya dit4ngkap dan budak tadi juga berada dalam keadaan selamat. Tatkala diminta menunjukkan kad pengenalan, lelaki terb4bit mula bersuara dengan nada n4ngis selain mengatakan kad identitinya sudah ti4da.

Dalam perkembangan terbaru melalui Sinar Harian, polis menges4hkan lelaki itu adalah pemilik kad OKU yang turut dikatakan kur4ng waras. Selain itu, hasil ujian air kencing turut mendapati dia sedang positif barang terl4rang. Justeru, pemuda berusia lingkungan 20-an ini tetap dikeh3ndaki p0lis untuk tujuan siasatan lanjut. Menerusi kej4dian ini, pihak berkuasa turut memberi per1ngatan agar penj4ga dan ibu bapa sentiasa berjaga-jaga dengan sitvasi sekitar bagi mengelakkan berlakunya jen4yah sama.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:KisahDunia Via Utusan/Sinar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!