Connect with us

#K.DUNIA

Anak nak balik Univ dan nak tinggal untuk ‘selamanya’,rupanya itu adalah petanda terakhir arwah

Published

on

Anak nak balik Univ dan nak tinggal untuk ‘selamanya’,rupanya itu adalah petanda terakhir arwah

Baru sahaja menghantar anaknya, Iqbal Hasnun pulang ke universiti pada Ahad lalu selepas menyambut Syawal di Benut, Johor, Encik Halimi Ali Yahad dan keluarga 4kur dengan berita mengenai peristiwa nahas di Terowong Menora, Perak semalam. Kejadian pilu itu telah meng0rbankan Iqbal bersama 4 lagi rakan serta-merta di lokasi ia berlaku.

Meskipun tidak melihat sebarang perub4han sikap, namun pihak keluarga teringat semula kepada kata-kata yang diucapkan oleh Iqbal. Pemuda berusia 23 tahun ini sempat berborak dengan ayah saudaranya mengatakan bahawa kepulangannya ke USAS nanti merupakan yang terakhir kali. Namun, ketika itu tiada apa-apa yang dirasakan pelik.

Bukan itu sahaja, Iqbal yang pernah mengalami masalah kerad4ngan paru2 juga sempat menitipkan pesan agar adik-adiknya menjaga kesihatan. Merupakan anak sulung daripada 4 beradik, rupanya ketika kecil dahulu dia kerap berulang alik ke pusat perubatan akibat isu kesihatan terbabit. Di sebalik wajah, dia juga disifatkan sebagai seorang budak yang baik.

Kehilangan seorang permata hati yang masih begitu muda, pasangan suami isteri itu bagaimanapun berusaha untuk bersangka baik dengan aturan Allah. Bagi pihak saudara lain pula, mereka mendedahkan kali terakhir bertemu Iqbal adalah ketika mereka berkumpul ramai-ramai pada Sabtu lalu di sebuah jamuan raya keluarga.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:KD Via FB Sinar Harian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!