Connect with us

#K.DUNIA

Remaja sebak kuatkan diri gantikan Allayarham bapa jadi wali untuk nikahkan kakak,tiada persiapan,tak sangka begini yang terjadi

Published

on

Remaja sebak kuatkan diri gantikan Allayarham bapa jadi wali untuk nikahkan kakak,tiada persiapan,tak sangka begini yang terjadi

Setiap pasangan bercinta sudah pasti ingin hubvngan yang terjalin dihalalkan dengan sebuah ikatan perkahwinan. Maka, peranan wali sangat penting dalam menikahkan perempuan tersebut kepada bakal pasangan. Pada umumnya, bapalah insan bert4nggungjawab berdasarkan susunan tertib ditet4pkan. Namun berbeza dengan situasi di bawah apabila adik lelaki terpaksa menggalas peranan itu selepas pemergian ayah mereka.

Dalam sebuah video dimuat naik di TikTok, seorang pengguna bernama Devina Makeup, berkongsi detik2 sepanjang upacara akad nikah dijalankan. Seorang jejaka dilihat tidak dapat menahan sebak sehingga berjujvran air mata tatkala terp4ksa melepaskan kakak tersayang kepada lelaki lain. Malahan, pemuda bernama Dani itu juga sempat ditenangkan oleh salah seorang lelaki yang duduk di sampingnya.

Devina juga berkata pada awalnya, tiada sebarang persiapan dilakukan oleh Dani kerana bapa saudaralah yang akan mewalikan pengantin wanita tersebut. Namun atas saranan penghulu kampung, saudara kandung lelaki wajib diutamakan berdasarkan tertib susunan dalam Islam. Walaupun begitu, remaja berkenaan tetap berani meneruskan upacara akad bersama saksi2 nikah lain.

Meninjau ruangan komen, majoriti warganet berasa terharu dengan peng0rbanan dilakukan seorang adik lelaki demi hari bahagia kakaknya. Bahkan, netizen turut berdoa agar mereka berdua kuat dengan uji4n diberikan selain turut berkongsi pengalaman sama terp4ksa menggantikan ayah selaku wali yang telah tiada.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:Viralnewsupdates

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!