Connect with us

#K.DUNIA

pakcik sering kali ke kebun untuk ‘luahperasaan’,perkara ini akibat duka atas pemergian isteri

Published

on

pakcik sering kali ke kebun untuk ‘luahperasaan’,perkara ini akibat duka atas pemergian isteri

MyStories yang mula dilancarkan pada tahun 2017 ini mempamerkan koleksi video yang menampilkan kisah kewiraan individu yang telah membuat perubahan positif dalam komuniti mereka.

Koleksi MyStories ini bertujuan untuk memberi inspirasi terhadap usaha yang positif dan diharapkan dapat memberi impak kepada perubahan yang baik di seluruh Malaysia dan Asia Tenggara.

Platform ini juga diharapkan dapat untuk mendidik dan mencetuskan perubahan positif dalam aspek tingkah laku di kalangan komuniti kita selari dengan tujuan Menginsankan Perkhidmatan Kewangan Maybank.

Sempena Hari Raya 2022, koleksi Maybank MyStories diteruskan dengan kisah bertajuk “Rezeki Dari Tanah” yang memaparkan cerita empat individu – Pak Salim dari Melaka, Pak Jamain & Kak Lily dari Sarawak dan Rayndra dari Indonesia. Mereka semua mempunyai kepercayaan yang sama, dimana ‘Tanah tidak pernah tipu, kerana apabila kita berbakti kepadanya kita pasti akan dapat hasil rezeki darinya.’ Bagi mengetahui dengan lebih lanjut, ikuti kisah mereka seperti berikut:

Kehilangan orang tersayang pastinya akan memberikan kesan yang begitu mendalam dalam diri seseorang. Tambah-tambah lagi jika orang itu adalah seseorang yang begitu dekat dengan mereka.

Seperti yang dilalui oleh seorang warga emas yang berasal dari Melaka bernama Pak Salim ini. Dia yang juga dikenali dengan gelaran “Salim 99 ekar” adalah merupakan seorang Imam dalam komunitinya.

Setelah kehilangan isteri tercinta, Pak Salim seringkali dilihat ke kebunnya. Bukan sahaja minat, aktiviti bercucuk tanam juga adalah merupakan salah satu terapi yang digunakannya untuk meluahkan perasaan yang terbuku di hati dan mindanya.

Selain dianggap sebagai terapi, dia juga berpeluang untuk berbakti kepada tanah yang selama ini menjadi punca rezekinya serta dikongsikan dengan masyarakat disekelilingnya.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CM Via SiakapKeli

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!