Connect with us

#K.DUNIA

ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ kurang siuman ᴘᴜᴋᴜʟ ᴍᴀɴɢꜱᴀ dengan ɴɢᴇʀɪ,selepas itu melarikan diri pakai ‘heels’ kepunyaan ᴍᴀɴɢꜱᴀ

Published

on

ꜱᴜꜱᴘᴇᴋ kurang siuman ᴘᴜᴋᴜʟ ᴍᴀɴɢꜱᴀ dengan ɴɢᴇʀɪ,selepas itu melarikan diri pakai ‘heels’ kepunyaan ᴍᴀɴɢꜱᴀ

SETIAP hari kita dihidangkan dengan pelbagai kisah jenayah yang mengancam keselamatan terutama sekali golongan wanita.

Menerusi satu hantaran di Facebook oleh Hemi Mohd, yang dipercayai suami kepada m4ngsa s4mun dan pvkul di sebuah pusat beli belah di Center Point Mall Klang, Selangor, dia mel4hirkan rasa sedih dengan nasib yang menimpa isterinya, Fuza Nordin.

“Astagfirullahalazim. Mohon doakan keselamatan isteri saya. Ya Allah, Allah Maha Besar.

“Isteri saya Fuza Nordin diserang, diragut dan dipukul di kaki lima jalan nak masuk ke Centre Point Mall Klang setelah park kereta di hadapan Pizza Hut Jalan Taiping pada pukul 10.30 pagi.

“Diserang oleh seorang lelaki yang tidak dikenali, dipercayai kurang sivman. Dia diketuk lebih 20 kali menggunakan h4ndphone isteri saya sendiri, dit3ndang dan dipvkul serta dik0rek mata kanannya,” jelasnya.

Dalam kejadian perg3lutan selama 15 minit ini, isterinya dikatakan dit3ndang t4npa ihsan oleh suspek sehingga isterinya menjadi tr4uma.

Posting asal mengenai k3s yang tul4r

Sementara itu menerusi satu siaran langsung (live) dibuat di Facebook milik m4ngsa sendiri, wanita ini menceritakan semula bagaimana situasi semasa diser4ng oleh susp3k itu pada Rabu lalu.

Walaupun dis3rang dengan tr4gis, wanita ini berkata dia tetap cuba melawan suspek bagi menyel4matkan diri.

“Setelah diserang daripada belakang secara bertubi-tubi, diketuk dengan keadaan d4rah berlvmuran, saya palingkan muka semata-mata untuk tengok wajah si penjen4yah.

Siaran langsung (live) di Facebook yang dibuat oleh m4ngsa mencerit4kan keadaan sebenar ketika diser4ng

“Namun saya serang dia semula dengan satu tend4ngan. Saya pakai kasut tumit tinggi. Atas alasan itu, penjen4yah melepaskan dan mencampakkan telefon ke tanah di sebelah kiri saya dan mel4rikan diri selepas kep4la dan mata saya dipij4k dan dik0rek oleh tangannya.

“Saya mem0hon pihak Jab4tan Kebajikan Masyarakat membuat rond4an dan men4ngkap sekiranya lelaki tersebut kategori tak waras dan mendapatkan w4ran mahk4mah bagi menempatkan lelaki tersebut di H0spital Tanjung Rambutan,” ujarnya penuh kesal dengan kejadian itu.

Pada perkongsian itu juga mangsa menunjukkan kes4n ced3ra t3ruk di bahagian muka dan kep4lanya sehingga berlvmuran darah.

Kenyataan Ibu Pej4bat P0lis Daerah Klang Utara

Sementara itu Ketva Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner S. Vijaya Rao mengesahkan menerima lap0ran berhubung insiden berkenaan.

Menerusi satu kenyataan, polis menggambarkan suspek merupakan seorang gel4ndangan, berb4dan kurus, berkulit s4wo matang, berambut panjang par4s bahu dan dianggarkan berumur 40an.

“Pihak p0lis membuka kertas sias4tan bawah s3ksyen 393 kanun kes3ksaan.

Hemi berkongsi gambar yang didakwa adalah svspek yang meny3rang isterinya

Sehubungan itu, orang awam yang mempunyai maklumat tepat berkaitan suspek bolehlah berhubung dengan balai polis berhampiran untuk menyalurkan maklumat,” katanya.

Wanita yang bernasib m4lang itu mendapatkan raw4tan susulan di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) serta lap0ran polis berkaitan perkara itu dibuat di Balai Polis Klang Selatan.

Posting mengenai insiden tersebut di Facebook meraih perhatian warganet selain ada yang turut berkongsi pengalaman serupa malah meluahkan rasa bimb4ng akan kesel4matan masing-masing.

Perkongsian terkini Hemi

Selain itu, dalam hantaran terbaharu di Facebook, Hemi memuat naik satu gambar menunjukkan lelaki yang disyaki sebagai suspek kes samun membabitkan isterinya.

Lelaki itu turut merayu bantuan orang awam untuk menyebarkan maklumat agar suspek segera diberkas.

Sehingga kini difahamkan suspek belum dapat dikesan dan masih menjadi buruan polis.

Untuk rekod, posting tersebut dikongsikan semula melebihi 2,800 kali oleh pengguna lain.

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:Mstar Via FB HemiMuhd

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!