Connect with us

#AGAMA

Ustazah ᴛᴇɢᴜʀ artis ʀɪᴀᴋ tunai umrah 3 kali,macam pergi bercuti pula disangkakan,walau sudah ᴍᴀᴛɪ,ᴅᴏꜱᴀ tak akan berhenti mengalir

Published

on

Ustazah ᴛᴇɢᴜʀ artis ʀɪᴀᴋ tunai umrah 3 kali,macam pergi bercuti pula disangkakan,walau sudah ᴍᴀᴛɪ,ᴅᴏꜱᴀ tak akan berhenti mengalir

Baru-baru ini, tular di media sosial berkenaan seorang selebriti Malaysia telah bersiaran langsung dengan mengulas isv menutup aurat telah mengund4ng pelbagai reaksi warg4net di media sosial.

Menerusi video yang dikongsikan seorang pengguna Tiktok dikenali sebagai nazrul_al_bangsari, artis terbabit meluahkan rasa syukur apabila diberi peluang sebanyak tiga kali untuk ke Tanah Suci sebagai tetamu Allah walaupun masih belum mengenakan hijab.

Hvkum tunai umrah sunat muakad, tutup aurat adalah wajib

Apa yang membuatkan lebih ramai trigged adalah tind4kan selebriti itu yang mempersoalkan terdapat golongan mengikut per1ntah Allah dengan memakai hijab tetapi perbuatan mereka tak seiring dengan penampilan.

‘Kejujuran’ pemilik nama Saripah Raziah Mustapha itu telah membuatkan pendakwah terkenal, Ustazah Asma’ Harun terpanggil untuk memberikan sedikit tegur4n kasih sayang kepada artis terb4bit.

Dalam perkongsian panjang lebar Ustazah Asma’ di Faceb0ok, beliau mengingatkan mana-mana pihak supaya hati2 dalam apa yang diberi kerana ia boleh menjadi istidraj.

Tambahnya, peluang menunaikan haji dan umrah memang telah ditentukan oleh Allah S.W.T. Namun, kayu ukur utama adalah perubahan yang dilakukan selepas pulang dari mengerjakan ibadah tersebut sama ada ibadah lebih baik, sama sahaja atau semakin bvruk.

Ustazah Asma’ menjelaskan yang teguran2 diberi sama sekali bukan bermaksud mahu mengambil kerja Tuhan tetapi ia juga bukan bermakna orang lain boleh senang-senang memp3rkecilkan perintah Allah.

D0sa mengalir walau sudah m4ti

Di akhir perkongsian tersebut, pendakwah wanita itu meminta kita semua berfikir tentang apa yang sudah dilakukan kerana walapun sudah men1nggal dvnia, d0sa yang mengalir disebabkan perbuatan lama tak akan terh3nti.

Tegvr atas rasa tanggungjawab

Jelas Ustazah Asma’, penulisan beliau yang panjang lebar bukannya mahu mengaibkan sesiapa tetapi adalah tanggungjawab sebagai masyarakat Islam dalam men3gur sesuatu yang dilihat kurang baik.

Beliau mengingatkan yang setiap rupa, kekayaan, kemasyuran, pengaruh dan pujian manusia adalah anugerah, namun jika digunakan ke jalan bercampur m4ksiat, ia adalah satu mus1bah.

Sama-sama kita ambil pengajaran dan ilmu yang diberi sebagai panduan untuk masa hadapan.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:FBUSTAZAHASMA

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!