Connect with us

#K.SEDIH

adik pergi dalam perjalanan ᴋᴇᴄᴇᴍᴀꜱᴀɴ ke hospital,Allah lebih menyayanginya,pasti arwah sedang tersenyum di Syurga

Published

on

adik pergi dalam perjalanan ᴋᴇᴄᴇᴍᴀꜱᴀɴ ke hospital,Allah lebih menyayanginya,pasti arwah sedang tersenyum di Syurga

Sdih rasanya apabila mendengar Iuahan seorang bapa yang telah kehiIangan anaknya dalam sekelip mata, Siapa sangka permata hati yang dinanti-nantikan ini akhirnya ‘prgi’ buat selamanya.

Emosi piIu, sbak bercampur b4ur apabila membaca Iuahan ayah ini yang kehiIangan anak tunggalnya secara meng3jut Tambah memiIukan, Muhammad Nurfaiq Danish atau lebih mesra dengan panggilan Faiq m3ninggaI dVnia semasa dalam perjalanan ke h0spital.

Demam p4nas dan b4tuk tidak kedah

Menurut Bob Zackariyya, anaknya sudah demam dan btuk sejak seminggu yang lalu, Sudah beberapa kali ulang alik ke hspital tetapi ketika itu keadaan nad1nya masih pada tahap yang normal.

Jelasnya, dktor meminta untuk membawa permata hati mereka sekali ke hspital pada Isnin untuk mengambil drah, namun perancangan Allah lebih baik, anaknya dij3mput lIIahi sewaktu dalam perjalanan ke h0spital.

Bagaimanapun, kata ayahnya punca kemat1an masih belum diketahui kerana masih menunggu keputusan drah.

Ibarat penyeri dalam rumah sudah tldak ada.

“Ibarat penyeri dalam rumah sudah tldak ada suara budaK, Tldak ada orang yang kita nak main. Dia anak yang pertama dan tunggal sebab itu rasa terkesan sangat-sangat,” ujar ayahnya dalam keadaan sbak.

“Arwh pergi sebagai anak Syurga”

Terima kasih atas kenangan 2 tahun 3 bulan. Walaupun hanya seketika tetapi ibu dan ayah anak syurga ini rasa seperti rasa sungguh lama bersamanya.

“Tlada apa dapat diucapkan melainkan jutaan terima kasih kerana mendoakan arwh anak saya Muhammad Nurfaiq Danish dan ucapan semangat untuk kami sekeluarga agar terus kuat lalui hari-hari tnpa satunya si penyeri kami di sisi.”

“Sesungguhnya perancangan Allah itu maha indah, arwh pergi sebagai anak Syurga bukan sebagai anak soleh yang kami impikan, In shaa allah kami akan kuatkan hati untuk menerima takdir yang Esa.

“Pasti arwh sedang tersenyum gembira melihat ramai orang sayang dan mendoakannya,” ujarnya si ayah yang men.ahan rindu pada anak syurganya.

Salam Takziah, Al Fatihah

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:SD Via BobZackariyya

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!