Connect with us

#K.DUNIA

‘didikan daro orang tua’ – remaja sanggup beri selipar yang dipakainya pada orang tua ini,inilah kebaikan hati yang tak ternilai

Published

on

‘didikan daro orang tua’ – remaja sanggup beri selipar yang dipakainya pada orang tua ini,inilah kebaikan hati yang tak ternilai

Semua sedia maklum jika kita melakukan kebaikan, sudah pasti ada ganjaran yang diberikan oleh Tuhan untuk kita di lain masa.

Walaupun amal kebaikan kita tidak dilihat orang lain, namun pahala atas kebaikan yang dilakukan sudah tentu dihitung. Lebih-lebih lagi jika ia melakukan kebaikan kepada orang lain dan memberikan senyuman buat mereka yang dibantu.

Beri selipar kepada warga emas

Hal ini samalah seperti perkongsian seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @judedina_ apabila memuat naik satu video seorang lelaki yang membantu seorang warga emas yang berjalan tanpa memakai selipar di kakinya.

Naik motor tak pakai kasut

Dalam perkongsian tersebut juga, pengguna TikTok sempat menulis andai ada yang berjumpa dengan lelaki ini, harap dapat ‘salute’ kebaikan yang dilakukan itu.

Dapat dilihat yang lelaki bermotor tersebut hanya berstokin sahaja ketika menunggang motosikal selepas memberikan seliparnya kepada warga emas terbabit.

Cerminan kepada didikan orang tua

Sehubungan dengan perkongsian itu, rata-rata warganet telah memuji tindakan spontan lelaki berkenaan dan mendoakan agar urusannya dipermudah memandangkan dia dengan senang hati memberikan hartanya kepada orang lain.

Dapat dilihat juga yang posting berkenaan telah ditonton lebih daripada 800,000 viewers hanya dalam masa 5 jam selepas dikongsikan oleh @judedina_.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:Ohmymedia Via @judedina_

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!