Connect with us

#K.DUNIA

Ifa Raziah tak kisah diᴋʀɪᴛɪᴋ,’ralat’ dengan semua kerana dipanggil ɪꜱᴛɪᴅʀᴀᴊ

Published

on

Ifa Raziah tak kisah diᴋʀɪᴛɪᴋ,’ralat’ dengan semua kerana dipanggil ɪꜱᴛɪᴅʀᴀᴊ

Baru-baru ini, tular di media sosial apabila selebriti terkenal, Ifa Raziah dikecam teruk netizen susulan satu rakaman video siaran langsungnya dimuat naik kembali oleh pengguna Tiktok di aplikasi tersebut.

Dalam video berkenaan, Ifa memaklumkan sudah tiga kali pergi mengerjakan umrah walaupun belum berhijab.

Hal tersebut mengundang perdebatan ramai sehingga beberapa pendakwah bebas menegur ucapan yang dikeluarkan oleh selebriti berkenaan.

Pendakwah berkenaan bimbang kata-kata yang keluar dari mulut Ifa menjvrus kepada ist1draj atau riak terhadap diri sendiri.

“Siapa orang itu nak letak saya ini ist1draj?”

Walaupun sebelum ini ada kenyataan daripada pihak selebriti itu yang mengatakan dirinya menerima setiap teguran ataupun kritikan, namun menerusi temubual bersama Media Hiburan, Ifa mempersoalkan kembali tindakan sesetengah pihak yang mengelarnya istidraj.

“Siapa orang itu nak letak saya ini istidraj. Dia tahu ke maksud istidraj? Jangan buat kerja Tuhan.

“Setahu saya yang jahil dan seorang pendosa ini, istidraj itu adalah orang yang lupakan Allah S.W.T…nak sebut nama Allah pun ket4t hati dia.

“Walaupun saya seorang pendosa tapi kehidupan saya lagi Islam dari mereka yang memakai tudung.

“Perlu ke saya nak tunjuk waktu malam saya bangun tahajud, perlu ke setiap kali solat saya buat live, perlu ke setiap kali saya belajar mengaji secara online saya buat live.

“Kalau saya ini tergolong dalam istidraj, saya tak buat perkara-perkara ini yang menjadi rutin hidup saya,” katanya ketika dihubungi sumber.

Dalam pada itu, Ifa juga menjelaskan berkenaan kenyataanya yang mengatakan sudah 3 kali menunaikan umrah walaupun berlum bertudung sehingga dituduh dengan pelbagao tohmahan.

Menurutnya, dengan rezeki yang diperoleh, dia boleh pergi kemana sahaja namun memilih untuk dekat dengan Rasulullah dan pergi menunaikan umrah.

Tak kis4h dikr1tik

Dia juga menjelaskan faham dengan hukvm membvka aur4t adalah d0sa besar dan sebab itulah berharap supaya orang ramai dapat mendoakan agar suatu hari nanti dia berhij4b serta menutup aurat sepenuhnya serta tidak kisah andai masih ada yang berkata tidak baik berkenaan dirinya kerana sudah lali dengan semua itu.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:NTZ Via MH

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!