Connect with us

#K.DUNIA

ibu cemas tatkala si cilik tiba2 lembik dan tak sedarkan diri,selepas itu doktor mengesahkan bahawa mereka ᴋᴇʀᴀᴄᴜɴᴀɴ ɢᴀꜱ dalam kereta

Published

on

ibu cemas tatkala si cilik tiba2 lembik dan tak sedarkan diri,selepas itu doktor mengesahkan bahawa mereka ᴋᴇʀᴀᴄᴜɴᴀɴ ɢᴀꜱ dalam kereta

Tak dinafikan, ins1den mer4gut jiw4 ak1bat terhidu g4s karb0n mon0ksida dalam kereta telah banyak kali direk0dkan di negara kita. Gara-gara cirinya yang tak berwarna serta berb4u, justeru kehadiran g4s t0ksik ini lazimnya g4gal untuk disedari dengan cepat. Samalah juga seperti detik cem4s yang dilalui oleh keluarga wanita ini.

Ketika dalam perjalanan menemani ibu bapa mentuanya balik ke Tanjung Karang dari Kuantan, Nur Jalilah Leyla mula merasa tak sedap hati apabila salah seorang daripada 3 anaknya tiba-tiba seperti lembik sebaik terjaga daripada tidur. Meskipun bermacam-macam ikhtiar telah dilakukan, namun si cilik itu tetap tak resp0n dan pern4fasannya juga semakin lem4h sehinggalah terpaksa meminta b4ntuan orang lain.

Namun keadaan dibvrukkan apabila 2 lagi anaknya turut sama tidak sedarkan diri. Meskipun berjaya dikejutkan semula, tetapi muka masing-masing puc4t. Biarpun Jalilah juga mula berasa pening dan pitam, tetapi demi keselamatan kesemua anaknya itu dia gag4h bertahan sambil beberapa kali mvntah dalam kereta sehinggalah tiba di sebuah pus4t perub4tan di G0mbak.

Pihak d0ktor kemudian mengesahkan bahawa Jalilah sekeluarga terkena ker4cunan g4s mon0ksida, yang berpvnca akib4t keboc0ran pada ekz0s. Bahkan sekiranya masa itu dia cuma menganggap anak tidur lena sekali gus lambat mengambil tind4kan, berkemungkinan boleh mer4gut jiw4.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:KisahDunia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!