Connect with us

#K.DUNIA

Aina Abdul ᴅɪᴋᴇᴄᴀᴍ ᴛᴇʀᴜᴋ oleh Ustaz Abu Syafiq kerana tampil dengan fesyen tudung seperti Biarawati ɢᴇʀᴇᴊᴀ

Published

on

Aina Abdul ᴅɪᴋᴇᴄᴀᴍ ᴛᴇʀᴜᴋ oleh Ustaz Abu Syafiq kerana tampil dengan fesyen tudung seperti Biarawati ɢᴇʀᴇᴊᴀ

PEND4KWAH bebas, Ustaz Abu Syafiq tampil menegvr selebriti menggayakan pakaian seakan-akan biar4wati ger3ja atau r4hib yang tul4r di media s0sial semalam.

Abu Syafiq atau nama sebenarnya Mohd Rasyiq Mohd Alwi, berkata walaupun mungkin f3syen tersebut menutup aur4t namun ia dil4rang dalam ag4ma IsIam.

“Ia sejenis rekaan pakaian khas bagi wanita ag4ma Krlstian yang berkhidmat di ger3ja. Setiap fesyen yang hendak dipamerkan hendaklah dilihat dari sudut ia dil4rang dalam ag4ma atau tidak.

“Walaupun tidak membuat ritu4l ag4ma lain f3syen yang salah tetap salah bahkan membvrukkan imej seorang wanita bergelar Mvslimah.

“Bersederhanalah dalam berf3syen bimbang nanti orang meny4mpah terus dengan gaya yang entah apa-apa,” katanya dalam hantaran Facebook.

Biarpun tidak menyebut nama selebriti terbabit, tetapi pend4kwah itu memuat naik gambar penyanyi Aina Abdul yang dikec4m setelah mengenakan busana putih seperti bi4rawati ger3ja.

Namun, dalam hantaran itu Abu Syafiq meng4burkan wajah Aina.

Aina yang kerap muncul dengan fesyen ‘pellk’ sekali lagi tampil menggayakan tudung saling tidak tump4h seperti memakai pakaian khas biar4wati ger3ja.

Tudung sed0ndon sut r0na putih tersebut digayakan pelantun lagu Semalam itu sewaktu hadir ke sidang media K0nsert A Nlght With Aina Abdul 2.0, Rabu lalu.

Aina Abdul Tampil Jelaskan

“Ini b.randing Aina Abdul. Memang akan ada eleman kejutan.”

Demikian kata penyanyi terkenal Aina Abdul apabila gaya pemakaian hijab pada sidang media konsert A Night With Aina Abdul ANWAA 2.0 yang berlangsung di sebuah hotel di sini, semalam, dikatakan mirip biarawati g.ereja atau s.ister

Aina, 29, atau nama sebenarnya Nurul Aina Abdul Ghani berkata, dia hanya mahu menghargai gaya itu sebagai satu fesyen.

“Sebenarnya penampilan ini memang kita nak tampil macam ni. Saya suka fesyen walaupun nampak macam s.ister, saya hanya menghargai ia sebagai fesyen saja.

“Fesyen just untuk s.tatements sementara. Bukan kita pakai macam ni, saya berubah saya mem.uja sesuatu. Ini cara saya untuk beri inspirasi kepada mereka yang mahukan sesuatu yang lain,” katanya.

Dalam masa sama, Aina juga penyanyi lagu Sepi menegaskan gaya pemakaian atau penampilannya bukan satu ikutan. Bagi di luar sana, kalau nak f.ollow, f.ollow la, jika tak, saya bukan suruh orang semua pakai tudung macam ni. Kalau nak pakai good for you,” katanya.

Itu bukan kali pertama penampilan Aina mendapat kr.itikan netizen yang mana sebelum ini pernah menjelma menjadi pokok bunga dan trofi pada Anugerah Juara Lagu ke36 AJL 36, cadar dan banyak lagi.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:SD Via PaduMedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!