Connect with us

#K.DUNIA

[Video]Balik ke rumah Ustaz Ebit Lew,Pakcik TBS luah rahsia besar ramai tak tahu pada UEL

Published

on

[Video]Balik ke rumah Ustaz Ebit Lew,Pakcik TBS luah rahsia besar ramai tak tahu pada UEL

Baru-baru ini, seorang warga emas menjadi bualan hangat di aplikasi TikTok susulan sering dilihat tidur di Terminal Bersepadu Selatan (TBS) sendirian. Tanpa disangka, kisah itu turut mendapat perhatian pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew yang berkesempatan menyantuninya malam tadi.

Difahamkan, ‘pak cik TBS’ berkenaan tinggal seorang diri di Kedah susvlan isterinya telah lama tiada. Disebabkan hidup susah dia sanggup lupakan hasrat untuk berehat di kampung, sebaliknya turun ke Kuala Lumpur demi mencari duit bagi meneruskan hidup. Sayu dan terkenangkan Allahyarham bapanya, Ustaz Ebit Lew kemudian menawarkan warga emas tersebut bermalam di rumahnya sebelum bertolak ke Kedah pada keesokan hari.

Bahkan semasa dalam perjalanan ke kediaman pendakwah tersebut, pak cik TBS ini meluahkan isi hatinya yang ramai tidak tahu selama ini. Ujarnya, dia jarang tidur di sebelah malam kerana selalu fikirkan hala tuju masa depannya. Bukan di dunia, sebaliknya mempersiapkan diri untuk akhirat nanti.

Siapa sangka, curahan isi hati pak cik TBS melalui potongan klip Live TikTok tersebut menjentik hati ramai netizen yang mengikuti kisahnya. Dalam pada itu, mereka turut berterima kasih kepada UEL kerana sudi memudahkan urusan warga emas itu.

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!