Connect with us

#K.SEDIH

Sempat laungkan azan Zohor tengahhari tadi,dijemput ilahi ketika ingin buat sesuatu yang baik,kereta ᴛᴇʀʙᴀʙᴀꜱ dengan ɴɢᴇʀɪ

Published

on

Sempat laungkan azan Zohor tengahhari tadi,dijemput ilahi ketika ingin buat sesuatu yang baik,kereta ᴛᴇʀʙᴀʙᴀꜱ dengan ɴɢᴇʀɪ

Kota Kinabalu: Seorang bilal di Masjid Al-Falah, Kepayan, di sini, disahkan mninggaI dunia selepas kenderaan dipandunya terba bas sebelum terjtuh ke dalam gau.ng setinggi tujuh meter, di perkarangan masjid berkenaan, hari ini.

Dalam kejadian jam 12 tengah hari itu, mngsa berusia 73 tahun terbabit disahkan mninggaI dunia ketika mendapatkan rwatan di Hspital Queen Elizabeth I (HQEI).

Timbalan Ketua PoIis Kota Kinabalu, Superintendan George Abd Rakman berkata, berdasarkan si.asatan awal, mngsa dikatakan dalam perjalanan dari Restoran Maimunah, Kepayan menuju ke Masjid Al-Falah untuk tugas bilal, bagi solat Zohor.

Bagaimanapun katanya, sebaik tiba di lokasi kejadian, mngsa dipercayai hiIang kawaIan sehingga menyebabkan kenderaannya terus masuk ke kawasan ga.ung.

“Kenderaan mngsa terba bas jtuh ke dalam gau.ng sedalam 7 meter dan terbaIik sebelum berhenti sepenuhnya.

“Akibat daripada kemaIangan itu, mngsa ditemui dalam keadaan tldak sedarkan diri di dalam kenderaan,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

George berkata, mngsa kemudiannya dihantar ke Jabatan Kec.emasan dan Tr.auma Hspital QE1 oleh AmbuIan EMRS Jabatan Bomba untuk tindakan selanjutnya.

Katanya, pihak Jabatan Kecem asan dan Tra.uma HQE1 kemudiannya mengesahkan mngsa mninggaI dunia di Zon Merah pada jam 2 petang tadi.

“Si.asatan lanjut sedang dijalankan dan ke.s disi asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:CM Via harianmetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!