Connect with us

#K.DUNIA

isteri cerita detik sedih ketika pemergian ‘suami’ akibat kemalangan ɴɢᴇʀɪ

Published

on

isteri cerita detik sedih ketika pemergian ‘suami’ akibat kemalangan ɴɢᴇʀɪ

KAMPAR – Seorang wanita berazam untuk menjaga ‘hadiah’ terakhir dari suaminya, Mohd Nazri Sham Aring, 42, yang m.aut dalam nhas akibat pemandu malbuk di Kilometer 1, Jalan Kuala Dipang – Malim Nawar, Ahad lalu.

Yusnasiha Mohamad Salleh, 33, berkata, arwh suaminya seharian tersenyum kegembiraan selepas dimaklumkan kandungan keempat sudah berusia lima minggu.

“Petang itu kami meraikan kesyukuran apabila tahu saya mengandung. Dia tersenyum dan teka zuriat ini bin atau binti berikutan kami mempunyai tiga lelaki.

“Dalam hati saya tahu yang dia mengharapkan zuriat kali ini perempuan,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Tebing Tinggi di sini pada Selasa.

Menceritakan kembali trgedi itu, Yusnasiha berkata, mereka bersama anak bongsu, Umar Nadim berusia tiga tahun baru dalam perjalanan pulang ke rumah di Taman Tualang Sekah di sini.

Menurutnya, mereka baharu selepas selesai makan malam bersama di restoran berhampiran di pekan Kampar.

“Ketika kejadian saya hanya nampak cahaya lampu yang terang sebelum terasa lmpak ku.at pada da.da. Saya sebut ‘Allahuakbar’ suami pun sahut.

“Orang awam bantu saya keluar dan saya terus teringatkan anak di belakang kereta (tempat duduk). Mereka baringkan anak di sebelah sebelum kami dibawa ke Hspital Kampar,” katanya.

Dia mengalami caIar dan Iebam pada wajah dan seluruh badan mengharapkan anak bongsunya yang kini menerima rwatan lanjut di Hspital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) segera sembuh.

“Umar Nadim ditidurkan selepas mengalami penda.rahan dalam kepala serta r.etak pada tengk0rak selain tangan kanannya ptah dan kakinya dis1men.

“Saya bersyukur kandungan ini tidak terje.jas. Saya akan jaga sebaiknya kerana ini hadiah terakhir dari suami. Saya akan kuat demi anak-anak,” katanya.

Yusnasiha berkata, huku.man setimpal wajar dikenakan terhadap pemandu yang telah menyebabkan kemaIangan sehingga mera.gut nywa suaminya itu.

“Biarlah pelaku dikenakan huk.uman mengikut Sksyen 44 Akta Pengangkutan Jalan 1987 itu.

“Masyarakat juga dapat mengambil lktibar kejadian ini dan meminta semua pengguna jalan raya bertanggungjawab terhadap nywa sendiri dan orang lain,” katanya.

Arwh Mohd Nazri Sham mninggaIkan seorang baIu dan tiga anak lelaki berusia 11 dan 8 tahun selain Umar Nadim dan jnazah selamat dikebu.mikan di Tanah Perkburan Islam Tualang Sekah.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:SinarHarian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!