Connect with us

#K.DUNIA

ibu anak lima nyaris ‘dijemput ilahi’,tertekan pikul banyak bebanan keluarga

Published

on

ibu anak lima nyaris ‘dijemput ilahi’,tertekan pikul banyak bebanan keluarga

Mengurus anak ramai kedengaran tak mustahil, tetapi hakikatnya ibu bukanlah superhero yang boleh lakukan semua tanggvngjawab seorang diri. Ditambah pula tiada sokongan daripada suami, sudahnya stres makin memuncak tapi kewarasan semakin menghil4ng.

Menerusi perkongsian Balqis Qissazzled, dia bersama kakaknya sedang berusaha membantu seorang ibu ini yang nyaris men4matkan riw4yatnya di sebatang sungai. Difahamkan individu bernama Kak Wani rupanya tertekan gara-gara perlu menanggung hidup keluarganya seorang diri. Bukan sahaja tak cukup soal makan minum, malah ibu 5 anak ini juga tak mampu bekerja kerana ada budak kecil untuk dijaga.

Malah berdasarkan kejadian temp0h hari, Kak Wani mahu bertenang di kawasan sungai tersebut kerana dirinya cuma serabut jika pulang ke rumah. Bers1mpati dengan keadaan ibu yang tak bernasib baik ini, justeru pihak Balqis ingin membantu menyalurkan bantuan orang ramai buatnya.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen bersimpati terhadap dug4an hebat yang terpaksa ditanggung ibu malang tersebut. Selain berharap penduduk kampung agar sering pantaukan keselamatannya, mereka turut mempersoalkan di manakah keberadaan suaminya.

TELEGRAM INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

GROUP WHATSAAP INFO BANTUAN, KERJA KOSONG DAN ISU SEMASA

Group Facebook Baharu : https://www.facebook.com/groups/535558540835275

Sertai kumpulan untuk mendapatkan info2 terkini dari KAMI.Terima kasih.

Sumber:KisahDunia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!