Connect with us

isu semasa

Ini Penjelasan Beliau,Ada Apa Pula Dengan Ustaz Abu Syafiq Ngan UEL

Published

on

Ini Penjelasan Beliau,Ada Apa Pula Dengan Ustaz Abu Syafiq Ngan UEL

Masih belum r3da kontr0versi yang membab1tkan tiga figura terkenal Malaysia iaitu pend@kwah terkenal Ebit Lew, aktivis Gaza, Nadir Al Nuri dan penyanyi rap Caprice, kini timbul pula isu h@ngat mel1batkan pendakw@h bebas Ustaz Abu Syafiq.

Baru-baru ini, Ustaz Abu Syafiq Al-Asy’ary mend@kwa bahawa dirinya telah dif1tnah oleh beberapa ahli pasukan Ustaz Ebit Lew.

Menerusi sebuah video yang dimuat naik, dia membuat pend3dahan dan meneg@skan akan membuat lap0ran p0lis serta mahu mengambil tind@kan und@ng-und@ng terhadap isv tersebut.

“Saya dif1tnah teruk dan akan buat rep0rt pol1s”

“Saya telah dif1tnah teruk dengan fitnah yang tidak benar oleh beberapa orang daripada team ustaz Ebit Lew sendiri, tetapi bukan Ustaz Ebit Lew.
“Saya tidak mahu menyebut nama, tetapi saya akan buat rep0rt pol1s dan tind@kan und@ng-und@ng sekiranya hal ini tidak dapat diselesaikan dengan cara baik,” jelasnya.

Menurutnya lagi, antara f1tnah yang dilontarkan kepadanya adalah dia dikatakan telah mengh1na kerja amal dan mengk@firkan Ebit Lew. Baginya, tudvhan berkenaan sangat b3rat sehingga mencalarkan imejnya sebagai seorang pend@kwah.

“Saya sokong semua kerja amal Ebit Lew”

“Saya mengkaji dan melihat, rupa-rupanya dalam team ustaz Ebit Lew itu ada beberapa orang yang telah menyebarkan fitnah itu terhadap saya, bukan Ustaz Ebit Lew.
“Kerja amalnya saya sokong dan kerja-kerja dakwahnya saya tidak ada masalah kerana beliau tidak membawa mana-mana aj@ran yang menyimpang serta memperjuangkan Ahli Sunnah Wal Jamaah,” ujarnya lagi.

Dedahnya lagi, dia telah pun menegur ahli pasukan Ebit Lew yang memfitnah dirinya namun individu tersebut tidak mahu mem0hon m@af.

“Sal@h seorang daripada teamnya akui telah memf1tnah saya. Tetapi dia tidak mahu mem0hon m@af.
“Apabila dia memf1tnah dan mel@ga-lag@kan saya tanpa saya berjumpa dengan Ustaz Ebit Lew, tiba-tiba mel@gakan saya. Bagaimana setelah dia memf1tnah saya, dia tidak mahu mem0hon m@af,” luahnya.

Dalam hantaran lain, Abu Syafiq turut meminta agar Ebit Lew menjawab segala persoalan yang diajukan berkenaan ahli pasukan yang memf1tnah dirinya dan meluahkan rasa sed1h kerana isu tersebut tidak dipedulikan langsung.

Selain itu, Abu Syafiq turut men3gaskan bahawa tujuannya membuat pend3dahan itu bukan kerana publ1siti tetapi hanya mahukan kema@fan daripada individu yang terl1bat.

Malah, dia turut mend@kwa individu tersebut cuba mel@ga-lag@kan dirinya dengan Ebit Lew dan membvrukkan lagi suasana.

Pada masa yang sama, Abu Syafiq turut memaklumkan hasratnya ingin membuat lap0ran pol1s juga mahu pih@k PDRM untuk melakukan si@satan terhadap sal@h seorang daripada anggota kumpulan yang dikatakan cukup rapat dengan Ebit Lew.

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya,terima kasih,semoga bermanfaat.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!