Connect with us

Motivasi

Beri Bantuan Kepada Golongan Insan Istimewa,’Kasih Neelofa’ Lebih Fokuskan Beri Bantvan Kepada Yang Memang Tak Berday@

Published

on

Beri Bantuan Kepada Golongan Insan Istimewa,’Kasih Neelofa’ Lebih Fokuskan Beri Bantvan Kepada Yang Memang Tak Berday@

23 Julai 2021- Melalui Program Infaq Jumaat, Pertubuhan Kasih Neelofa kali ini telah mengadakan ag1han bantuan makanan asas kepada 166 Orang Kur@ng Up@ya (OKU) di PPR Desa Rejang Kuala Lumpur. Penerima- penerima merupakan OKU yang berdaftar dan merupakan ahli Persatuan Kebajikan Ins@n Istim3wa Jat1d1ri (PERJATI) yang kesemuanya merupakan penduduk PPR Desa Rejang.

Bantvan makanan asas tersebut merupakan sumb@ngan daripada Hosp1tal KPJ dan Pertvbuhan Kasih Neelofa yang merupakan simb0lik keb3rsamaan pih@k Hosp1tal KPJ kepada rakyat Malaysia yang terk3san dengan pand3mik.

En Haris bin Ismail, Dvta Pertubuhan Kasih Neelofa, ketika menyampaikan sumb@ngan kepada wak1l PERJATI berkata,

“OKU di PPR Desa Rejang ini s@ngat lvar b1asa. Mereka tidak menvmpukan kepada statvs OKU mereka tetapi berusaha untuk mencari jalan untuk meny@ra keluarga dengan mempelajari pelbagai kemah1ran. Namun begitu mereka tetap terk3san dengan pand3mik ini”

Dalam pr0gram ag1han ini, wak1l dari Pertubvhan Kesel@matan Sosial (PERKESO) telah dijemput untuk hadir bagi memberi pener@ngan dan berkongsi maklumat-maklumat berkenaan fvngsi PERKESO dalam memb@ntu golongan OKU yang hil@ng dan memerlukan pekerjaan bagi mengetahui lalvan untuk mendapatkan peluang- peluang pekerjaan.

Puan Noor Neelofa, peng3rusi Pertubvhan Kasih Neelofa, merakamkan penghargaan kepada pih@k k0rporat yang sudi bekerjasama dengan Pertubvhan Kasih Neelofa dalam memb@ntu golongan-golongan yang mem3rlukan dari pelbagai asp3k seperti kep3rluan asas dan menyediakan pelvang pekerjaan.

“Saya berh@rap kerjasama bersama Hosp1tal KPJ dan PERKESO ini dapat memberi manfaat dalam t3mpoh jangka p@njang yang lebih besar kepada orang ramai.”

Pada hari yang sama, Pertubuhan Kasih Neelofa juga menjalankan ag1han dag1ng Qvrban sumb@ngan Yayasan Pel@jaran Mara di PPR Lembah Subang 2 serta l0kasi-lokasi lain di sekitar Selangor, Johor dan Negeri Sembilan.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Pengurus Besar Pertubuhan Kasih Neelofa, Puan Tina Noor di talian 018- 3535558

Sudah baca artikel ini?Jangan lupa untuk like dan share ya,terima kasih,semoga bermanfaat.

Sumber:ohmymedia

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!