Connect with us

Uncategorized

“Kesian smpai layu sayur dia, tiada siapa singgah beli..”Warga emas jual…

Published

on

“Kesian sampai layu sayur dia, tiada siapa singgah beli..” Warga Emas Jual Sayur Tepi Jalan, Di Tengah Panas Undang Sebak

Warga Emas Menjual Sayur Tepi Jalan, Di Tengah Kepanasan Undang Sebak

Seorang warga emas perlu menyara keluarga terpaksa gagahkan kudrat untuk mencari rezeki walaupun sangat sukar dalam tempoh pand3mik yang masih melanda pada masa sekarang.Tidak kira hujan atau panas sekali pun.

Demi menyara kehidupan, pakcik ini mencuba nasibnya menjual pelbagai jenis sayur di bahu jalan berhampiran kawasan Kampung Lahar Yooi, Tasek Gelugor.Seorang lelaki warga emas juga turut melalui hal yang sama berikutan keperluan hidup.

Kisah tersebut dikongsi seorang pengguna laman Facebook, Nur Aina di mana dia menyeru pertolongan orang ramai berdekatan lokasi itu agar singgah dan bantu pakcik ini dengan membeli jualannya.

Yang lebih menimbulkan rasa simpati kepada pakcik itu , dia  menjual di tengah panas terik matahari namun begitu tiada pelanggan yang singgah membeli.


Hantaran yang tular…

“Katanya tinggal di Penanti dan selalu berniaga pasar malam tapi disebabkan pand3mik yang melanda , dia dah tak boleh berniaga,”tulis Nur Aina.

Walau bagaimanapun, kemaskini pada posting tersebut mengatakan jualan pakcik berkenaan telah habis diborong oleh insan yang baik hati.

Rata-rata warganet turut kasihan dan mendoakan agar pakcik tersebut sentiasa dimurahkan rezeki serta dilindungi Allah SWT.

Terima kasih juga buat Nur Aina kerana berkongsi kisah pakcik ini kepada umum sehingga jualannya habis diborong.

Sumber: SantaiViral

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!