Connect with us

Uncategorized

Sanggup Bah4yakan Diri, Rider Terjun Moto Selamatkan Kucing Semasa Jalan Sesak. Sikit lagi nak kena. – Sumber Maklumat Media

Published

on

Sanggup Bah4yakan Diri, Rider Terjun Moto Selamatkan Kucing Semasa Jalan Sesak. Sikit lagi nak kena.

[VIDEO] “Dia Ibarat Satu Dalam Sejuta” – Sanggup Bah4yakan Diri sendiri, Rider Foodpanda Selamatkan Kucing Di Jalan Ses4k Terima Pujian Ramai

kelakuan seperti ni memang patut di contohi oleh masyarakat pada hari ini,sayangkan ha1wan ini sepatutnya dipupuk oleh semua insan supaya tiada pengan1ayaan terhadap haiwan. Haiwan juga adalah makhluk yang bernyaw4 yang mempunyai peluang untuk hidup di muka bumi ini.

Kadang2 bila seseorang itu sayangkan haiwan tidak kira la di mana sahaja dan dalam situasi apa sekali pun seseorang itu tetap akan menyelamatkan apa jenis haiw4n pun, jika berada dalam situasi yang meng4ncam nyaw4 haiw4n tersebut.

Terkini, satu rakaman telah diupload di aplik4si Tik T0k oleh seorang pengguna tentang seorang rider sebuah sy4rikat penghantar makanan iaitu Food Panda. Video tersebut adalah tentang usaha seorang abang rider yang sangat baik hati dan mempunyai hati yang penyayang menolong seekor kucing yang telah berada di tengah kesesak4n jalan raya.

Apabila melihat kucing tersebut berada dalam keadaan bahay4 di tengah jalan raya yang sesak itu, abang rider tersebut mengambil dan meletakkan kucing yang mal4ng itu di tepi jalan yang tidak berb4haya kepadanya lagi. ini adalah satu contoh teladan yang terbaik kita boleh ikut .

Menjengah ke ruangan komen pula, ramai netizen yang memuji kebaikan abang rider tu yang sanggup meletakkan dirinya dalam bahay4 untuk selamatkan kucing tersebut dan ada juga yang memuji adakah semua abang rider baik hati kerana mungkin banyak berita kebaikan abang rider yang dided4hkan kebelakangan ini.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan lupa untuk ikuti perkembangan semasa – https://sumbermaklumat.com/

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!