Connect with us

Uncategorized

Ramai sayu lihat Hidayah ziarah pusara Abam -“Abang, hari ni sayang bawa anak kita” – Sumber Maklumat Media

Published

on

Ramai sayu lihat Hidayah ziarah pusara Abam -“Abang, hari ni sayang bawa anak kita”

Sudah dua tahun pemergian pelawak terkenal, Allahyarham Syed Umar Mokhtar bin Syed Mohd Redzuan atau Abam. Anaknya bersama isteri tercinta Siti Nurhidayah Mohd Ali iaitu Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey sudah pun berusia 3 tahun.

Demi keselesaan anak tersayang untuk kemana-mana.Hidayah telah berjaya membeli sebuah kereta jenis Vellfire atas usaha gigihnya berniaga dan meluahkan rasa syukur atas kejayaannya.

Bawa anak lepas rindu di pusara

Hari ini, balu pelawak tersebut telah berkongsi momen membawa Hamzah ke pusara bapanya di Tanah Perkuburan Islam Jalan Sungai Pusu, Gombak, Kuala Lumpur.

@hidayah_hamzah
Abang hari ni sayangg bawak anak Kita datang jumpa abgg 🥲 ‘Kepergianmu membuat diriku mengerti bahawa Rindu yang paling menyakitkan adalah rindu orang yang telah Tiada’.. Al-fatihah suamiku Tercinta Syed Umar Mokhtar ❤️ kau tetap dihatiku selamanya cinta syurga ❤️🤲…#alfatihah #cintasyurga #kitabaikramaisayang #dieyabeauty #anakibuayah #doakudisetiapsujudku #sabundaunsukunhidayahabam

♬ Takkan Pisah – Wali

“Abang hari ni sayangg bawak anak Kita datang jumpa abgg…
“Kepergianmu membuat diriku mengerti bahawa Rindu yang paling menyakitkan adalah rindu orang yang telah Tiada..
Al-fatihah suamiku Tercinta Syed Umar Mokhtar ❤️ kau tetap dihatiku selamanya cinta syurga…” tulis Hidayah.

Perkongsian tersebut pastinya membuatkan warganet berasa hiba melihat anak kepada Allahyarham Abam yang kini mulai membesar tanpa kehadirannya di sisi.

Dapat dilihat juga Hidayah mencium batu nisan yang tertera nama arwah suami bagi melepaskan rindu setelah pemergiannya kira-kira dua tahun lalu.

Sebak rasa tengok video ni

Menjengah ke ruangan TikTok, ramai yang meninggalkan komen dengan berasa sebak melihat video terbabit. Lebih-lebih lagi apabila sosok wajah Hamzah hampir mirip dengan Abam ketika masih hidup.

Mereka juga akui merindui pelawak tersebut walaupun tidak pernah mengenali allahyarham secara dekat dan amat mengagumi bakatnya yang pernah menghiburkan kita semua suatu masa dahulu.

Kehilangan insan tersayang memang sukar dilupakan

Ramai rindukan arwah Abam

Hamzah macam muka arwah

Sumber: TikTok @hidayah_hamzah

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!