Connect with us

Uncategorized

Hasrat lbu Tnggu Anak BaIik Makan Rendang, Men4ngls Tngok Hnya Jnazah Melintasi Rumah. – Sumber Maklumat Media

Published

on

Hasrat lbu Tnggu Anak BaIik Makan Rendang, Men4ngls Tngok Hnya Jnazah Melintasi Rumah.

Menghdapi pemerg1an insan tersayang adalah situasi yang amat memiIukan. Sdih dan sbak yang dirasai sukar diIuahkan, hanya tngisan dan alr mata menjadi sksi betapa hncurnya hati menerima kenyataan orang yang dikasihi tlada lagi.

Lebih-lebih lagi kemat1an yang berlaku ketika pndemik ini yang membtaskan keluarga untuk memberikan peIukan dan kucupan terakhlr kepada jnazah pesaklt C0vld-19 kerana pr0sedur 0perasi standard (S0P) lebih ketat.

Demikianlah situasi yang dihadapi sebuah keluarga apabila saudara mereka tewa.s kepada C0vld-19. Video yang memiIukan itu dik0ngsikan pengguna TikT0k angahhbo baru-baru ini tuIar di laman sosi4l.

Kedvkaan tldak dapat dib.endung lagi apabila mendengar teri.akan seorang ibu tua yang amat merasai pemerg1an anaknya tatkala van jnazah yang meIintasi kediaman membuatkan ramai sbak.

Mo.men memiIukan itu turut menyaksikan ahli keluarga cuba menenangkan kesdihan antara satu sama lain.

Menerusi satu hantaran Facebook oleh anak saudara arwh, difahamkan arwh, Allahyrham Abdul Aziz Bin BuIat, 59, dimasukkan ke hspital kerana srangan jntung.

Beberapa hari di hspital, dktor mengesahkan arwh posltif C0vld-19 dan kesihatannya semakin mer0sot hingga menghmbuskan nfas yang terakhlr pada 31 Julai 2021 jam 5.40 pagi.

“Jnazah dapat dibawa pulang ke Melaka tapi terus ke tanah perkburan. Urusan sangat mudah dan lancar. Alhamdulillah.

“Yang mend0akan terima kasih banyak-banyak, hanya ALLAH sahaja yang dapat membaIas jasa anda semua,” tulisnya.

M0men yang paling menydihkan ialah apabila ibu kepada arwh mena.ngguhkan untuk mema.naskan rendang seolah-olah merasakan arwh akan pulang dalam masa terdekat. Namun t.iada siapa menyangka anak yang ditunggu-tunggu pulang sebagai jnazahnya.

“Yang paling sedlh pada 30.7.2021, nenek nak pa.naskan rendang yang dia simpan dalam peti ais untuk arwh. Tapi nenek tak jadi pnaskan, nenek kata kot-kot arwh balik lagi satu atau dua hari.

“Nenek simpan balik dalam peti ais. Nenek minta belikan ikan, ayam. Nenek dapat rasa macam arwh nak balik satu atau dua hari lagi.

“Rupanya ,memang arwh nak balik tapi dalam keadaan macam ni. ALLAHU, memang tak boIeh Iupa, akan jadi ingatan sampai bila-bila,” katanya.

Video: Klik disini

Semoga keluarga ini diberikan kekuatan dan ketabahan mengha.dapi kehiIangan.

Sumber: Tiktok angahhbo, Facebook Ibunda House

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!