Connect with us

Uncategorized

Lebih 10 Tahun Kaji Semua Agama, Peminat Black Met4l & Isteri Akhirnya Pilih Peluk Islam – Sumber Maklumat Media

Published

on

Lebih 10 Tahun Kaji Semua Agama, Peminat Black Met4l & Isteri Akhirnya Pilih Peluk Islam

Tidak dapat dinafikan lagi kehadiran golongan Ate1s di atas muka Bumi ini. Mereka bukan sahaja tidak mengakui kewujudan Tuhan, malah hanya berpandukan kehidupan kepada l0gik akal semata-mata.

Namun bagi Cedric Lim, dia yang dulunya pernah menjadi seorang yang ant1-agama menemui jalan penyelesaian terhadap segala kekusutan selama ini dengan mengambil keputusan untuk memeluk agama Islam.

Menurut lelaki yang berasal dari Singapura itu, dia mengambil masa lebih dari 10 tahun bagi mengkaji dan mempelajari pelbagai agama dan kitab suci namun tidak dapat menerima amalan yang disusun serta dipraktikkan.

Menerusi media sosi4l Faceb00k, lelaki yang memilih nama Muhammad Daniel Lim itu berkongsi perjalanan hidup sehingga nekad untuk mengucap dua kalimah syahadah bersama isterinya, Siti Khairiyah Wang.

“Saya lebih suka hidup dalam penafian bagi mempercayai kewujudan Tuhan dan boleh lakukan tanpa menganµt sebarang agama pada ketika itu,” tulisnya.

Mahu dijadikan cerita, dia menyedari bahawa belum membuka dan membaca al-Quran sepanjang proses ‘pencarian’ itu ketika berbincang tentang keagamaan dengan salah seorang rakan Muslimnya.

“Kamu sudah separuh Muslim sekiranya mempercayai tiada Tuhan, kerana Muslim percaya tiada Tuhan selain Allah SWT yang mencipta semua kewujudan di alam semesta.

“Dia adalah mutlak, tiada jantina, tiada ibu bapa atau anak dan tiada apa kamu boleh bayangkan,” kata rakannya itu.

Mula membaca al-Quran.

Terjumpa banyak fakta saintifik.

Dan akhirnya memeluk Islam.

Kisah luar biasa itu tular dengan mendapat hampir 10,000 perkongsian dan 19,000 tanda suka di Faceb00k dimana rata-rata mengucapkan syukur atas petunjuk Allah SWT yang diberikan kepada pasangan tersebut.

Sumber Faceb00k Cedric Lim

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Kongsikan Ya.. Terima kasih..

Sertai kami di Sumber Maklumat Media

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!